AcasăEvenimentSportEuro 2012. Meciul 10. Polonia - Rusia 1-1. Calificarea se decide în...

Euro 2012. Meciul 10. Polonia – Rusia 1-1. Calificarea se decide în ultima etapă din Grupa A!

DISTRIBUIȚI

Echipele de fotbal ale Poloniei şi Rusiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), marţi seara, pe Stadionul Naţional din Varşovia, în Grupa A la EURO 2012, competiţie de fotbal găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie.

Rusia a deschis scorul prin noua sa vedetă, Alan Dzagoev (37), iar polonezii au egalat după pauză, prin Jakub Blaszczykowski (57), cu o execuţie splendidă. Polonezii au început mai bine meciul foarte important cu Rusia, atât din punctul de vedere sportiv, cât şi din cel al rivalităţii istorice. Portarul Malafeev a intervenit excelent la mingea deviată de Boenisch, după lovitura liberă bătută de Obraniak (7), dar şi la cornerul executat de acelaşi Obraniak, la faza următoare. Vârful Lewandowski a trimis un şut puternic, însă puţin peste transversală (11).
Ruşii au ieşit la joc şi au menţinut o posesie mai bună, având un plus de tehnicitate şi o viteză superioară. Chiar dacă nu şi-au creat ocazii clare de gol, oaspeţii au controlat meciul şi au reuşit să deschidă scorul după o fază fixă: Araşvin a executat în interior o lovitură liberă, iar Dzagoev a venit din spate şi a reluat în plasă (37), înscriind al treilea său gol la acest turneu final. Polonia a încercat o replică rapidă, dar şutul lui Blaszczykowski a fost respins de Malafeev (39).
Polonia a fost mult mai incisivă după pauză, iar Malafeev a avut două intervenţii salutare în faţa lui Lewandowski (46, 50). Firesc, se poate spune, a venit şi egalarea: căpitanul Jakub Blaszczykowski a pătruns spre poartă şi a şutat splendid de la marginea careului, la colţul lung (57).
Echipa lui Advocaat a revenit la cârma jocului şi fazele au început să curgă la cele două porţi. Dzagoev a fost din nou aproape de gol, dar şutul său a fost blocat în ultimul moment (68). De partea cealaltă, Polanski a tras la colţul scurt, însă Malafeev a fost atent şi a respins (69). Echipa lui Smuda a mai avut câteva şuturi, Mierzejewski (74) şi Boenisch (77) pe lângă buturi, iar Obraniak (81) în braţele lui Malafeev. Cu trecerea timpului, cele două echipe nu au mai riscat, împăcate cu această remiză.
Polonia, aflată încă în căutarea primei victorii la un turneu final de Campionat European, este obligată să câştige în faţa Cehiei pentru a se califica, după aceste remize, în timp ce Rusia este cu un pas în sferturile de finală.
Polonia: Tyton – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Blaszczykowski, Dudka (Mierzejewski ’73), Murawski, Polanski (Matuszczyk ’85), Obraniak (Brozek ’90+3) – Lewandowski. Selecţioner: Franciszek Smuda
Rusia: Malafeev – Aniukov, A. Berezuţki, Ignaşevici, Jirkov – Şirokov, Denisov, Zirianov – Dzagoev (Izmailov ’79), Kerjakov (Pavliucenko ’70), Arşavin. Selecţioner: Dick Advocaat (Olanda)
Arbitri: Wolfgang Stark (central) – Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (asistenţi) – Florian Meyer, Deniz Aytekin (asistenţi suplimentari) – toţi Germania – Istvan Vad (rezervă) – Ungaria.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA