Acasăsinucidere maramuresESTIMARE - Circa 3,6 milioane de imigranţi vor ajunge în Germania până...

ESTIMARE – Circa 3,6 milioane de imigranţi vor ajunge în Germania până în 2020

DISTRIBUIȚI

Guvernul german estimează că aproximativ 3,6 milioane de imigranţi vor ajunge în ţară până în 2020, a anunţat, joi, presa germană, în condiţiile în care anul trecut s-au înregistat 1,1 milioane de solicitări de azil, relatează agenţia de presă Reuters.

Calculele se bazează pe estimările făcute de Ministerul Economiei, în colaborare cu alte ministere din ţară, scrie ziarul german Sueddeutsche Zeitung.

Pentru a proteja economia ţării, Ministerul Economiei a făcut „o estimare internă, pur tehnică în privinţa imigranţilor în colaborare cu alte departamente ale guvernului german”. Nu există nicio estimare oficială despre numărul de imigranţi care urmează să ajungă în ţară în următorii ani.

Dar numărul-record de 1,1 milioane de solicitanţi de azil de anul trecut, inclus în estimarea de 3,6 milioane de imigranţi, a atras atenţia asupra resurselor insuficiente din ţară pentru a gestiona un asemenea val de extracomunitari, cancelarul german Angela Merkel fiind criticată pentru politica sa deschisă faţă de imigranţi.

Motiv pentru care cancelarul german a promis în ultimele luni că va reduce semnificativ numărul de imigranţi care vor sosi în acest an.

Miercuri, poliţia federală germană a anunţat că 103 imigranţi au ajuns în ţară în cursul zilei de marţi, indicând o scădere semnificativă ca urmare a restricţiilor de acces impuse imigranţilor la frontierele statelor balcanice.

La începutul săptămânii trecute, circa 2.000 de persoane soseau zilnic în ţară. Anul trecut, în toamnă, se înregistrau zilnic circa 10.000 de sosiri.

Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA