AcasăLifestyleEste posibil să economisiți în timp ce rambursați un împrumut?

Este posibil să economisiți în timp ce rambursați un împrumut?

DISTRIBUIȚI

În zilele noastre, puțini sunt cei care se bazează doar pe propriul venit atunci când vine vorba de bugetul lunar. Adesea, pentru a-și acoperi cheltuielile sau în numele unui obiectiv pe termen mai lung, se caută muncă suplimentară, se împrumută bani de la o rudă sau se împrumută de la o instituție financiară.

Fiecare decizie privind veniturile suplimentare este corectă în acest moment, dar ce se întâmplă dacă ai contractat un împrumut și trebuie să-ți planifici bugetul pentru o perioadă mai lungă de timp?

Ce este disciplina financiară?

Disciplina, ca și în orice alt domeniu al vieții, se exprimă în planificare bună, realizarea consecventă și eficientă a obiectivelor. De exemplu, dacă știi că luna aceasta ai plata împrumutului pe data de 15 și, în același timp, ai o mare oportunitate pentru o călătorie, ar trebui să preferi să-ți îndeplinești obligațiile la timp. Acest lucru nu înseamnă neapărat să renunți la călătoria ta. O poți amâna pentru luna viitoare sau o poți înlocui cu o altă opțiune de divertisment care se potrivește cu capacitățile tale financiare în acest moment.

Cum economisesc la planuri mai mari dacă rambursez împrumutul în rate?

Vrei să vizitezi o țară îndepărtată, să-ți schimbi mașina, să începi să te antrenezi sau să începi o afacere secundară? Este vorba despre o anumită cantitate de capital de care ai nevoie, dar nu te întrebi cum să-l furnizezi. Iată oportunitățile pe care vi le oferim.
În primul rând, încercați să economisiți din venitul lunar. Pentru început, o sumă mică pusă deoparte nu vă va afecta cheltuielile rămase, dar imaginați-vă când se acumulează în lunile următoare și devine un număr format din trei sau patru cifre. Iată cum este să obții disciplina financiară.

O altă opțiune de economisire este să rezervi fiecare sumă primită în buget în afara veniturilor tale obișnuite (de exemplu: salariu). De exemplu, din chirie, un bonus la salariul lunar, venituri din muncă suplimentară, venituri din vânzări etc. Pune aceste fonduri deoparte într-un fond separat de care să beneficiezi atunci când există costuri mai mari pentru o călătorie, achiziție, vacanță, afaceri noi și multe altele.

Ce ar trebui să fac dacă nu am venituri suplimentare și nu pot economisi din salariu?

Desigur, sunt momente în care bugetul tău pare a fi alocat optim, astfel încât să-ți acoperi cheltuielile zilnice și să nu-ți îngreunezi creditul, dar asta nu înseamnă că nu există nicio ieșire din această situație. Există câteva lucruri pe care le puteți face. Încercați să reduceți costul divertismentului scump, înlocuindu-le cu opțiuni mai accesibile și pe termen mai scurt. Este bine să evitați achizițiile inutile.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA