AcasăActualitateSocialEŞEC - Medic acuzat după o operație nereuşită de micşorare a stomacului

EŞEC – Medic acuzat după o operație nereuşită de micşorare a stomacului

spot_img

DISTRIBUIȚI

EŞEC. Poliţia Dolj a început o anchetă după ce un bărbat supus, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unei intervenţii de micşorare a stomacului a murit, iar familia acestuia a depus o plângere, acuzând medicii de ucidere din culpă.

Pacient a murit după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale de micşorare stomacală efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova de o echipă româno-franceză.

„A fost depusă plângere pentru ucidere din culpă şi s-a întocmit dosar penal. Sunt acuzaţii care trebuie verificate”, a spus Amelia Barbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Bărbatul, în vârstă de 46 ani, suferea de obezitate morbidă. În luna mai, doi doctori francezi au venit la Craiova pentru a efectua, împreună cu medicii chirugi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, intervenţii, în total nouă persoane fiind operate atunci.

La aproximativ două săptămâni de la intervenţia chirurgicală, bărbatul a fost externat, însă după câteva zile a ajuns în urgenţa spitalului din Craiova, simţindu-se rău.
„Pacientul s-a întors la spital cu complicaţii care nu ţin de intervenţia chirurgicală, ca atare, ci de nerespectarea indicaţiilor medicilor chirurgi. A prezentat o hemoragie digestivă serioasă. A fost internat, reechilibrat şi până la reintervenţie, din păcate, a decedat”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Un alt pacient dintre cei nouă operaţi de echipa româno-franceză a fost transferat la un spital din Capitală, iar alţi doi sunt internaţi în spitalul din Craiova.

„Majoritatea pacienţilor au evoluat bine, fără probleme şi incidente. Au fost doi pacienţi care ulterior au prezentat complicaţii, care însă nu au nicio legătură cu intervenţia chirurgicală”, a spus dr. Cristiana Geormăneanu.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA