Acasă Actualitate 112 ESCROCII RĂMÂN FĂRĂ SOLUȚII – Metoda „accidentul” nu mai funcționează în Baia...

ESCROCII RĂMÂN FĂRĂ SOLUȚII – Metoda „accidentul” nu mai funcționează în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

ESCROCII RĂMÂN FĂRĂ SOLUȚII  În Baia Mare, oamenii încep să cunoască din ce în ce mai bine metodele de operare ale escrocilor și reușesc să se ferească de ele. Una dintre metodele pe care escrocii le foloseau pentru a-i înșela pe cetățeni și a-i face să le dea bani este metoda „accidentul”.

Metoda „accidentul” este una dintre cele mai de succes folosite de aceștia și funcționează în felul următor: victima, de cele mai multe ori o persoană în vârstă, naivă, este apelată și anunțată că o rudă ori cineva apropiat a fost implicat într-un accident rutier. După ce induc starea de panică în rândul victimei, escrocii îi promit acesteia că vor face în așa fel încât persoana respectivă să scape fără a răspunde penal dacă primesc o anumită sumă de bani.

În acest week-end două persoane din Baia Mare au evitat să fie înşelate şi au anunţat poliţia.

Potivit IPJ Maramureș, ieri dimineață ( 9 aprilie ), doi băimăreni în vârstă de 78, respectiv 81 de ani, i-au sesizat pe polițiști cu privire la două tentative de înșelăciune prin metoda accidentul. Mai exact, cei doi au fost apelați de către persoane necunoscute care i-au anunțat că membrii ai familiilor lor au fost implicați în accidente rutiere și, pentru a-i scăpa pe aceștia de răspundere penală, le-au cerut vârstnicilor sume exorbitante: 20.000, respectiv 15.000 de lei.

Cei doi băimăreni nu s-au pierdut cu firea și au anunțat poliția. Poliţiştii efectuează acum cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi pentru identificarea autorilor.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA