AcasăActualitateEROARE SAU SCĂPARE? - Ministerul Sănătății a publicat date conform cărora Maramureșul...

EROARE SAU SCĂPARE? – Ministerul Sănătății a publicat date conform cărora Maramureșul este în scenariul ROȘU, apoi le-a șters imediat

DISTRIBUIȚI

Maramureșul este pe locul 2 în țară la umărul noi de infectări cu coronavirus. Ministerul Sănătății a publicat ieri, pe pagina oficială de Facebook, mai multe date privind evoluția pandemiei în țara noastră, care arătau că Maramureșul are o rată a incidenței noilor infectări de peste 3 (mai exact, 3,03) cazuri la 1.000 de locuitori, asta deși rapoartele oficiale transmise ieri la ora 13:00 arătau că în județul nostru se înregistrează o incidență de 2,6/ 1.000 de locuitori. Ciudat este că, la scurt timp după publicare, postarea a fost ștearsă de pe pagina Ministerului, iar reprezentanții acestuia au declarat că a fost vorba despre o eroare comisă de un operator, acesta fiind sancționat cu avertisment.

Nu știm dacă a fost într-adevăr vorba despre o eroare, ori informația este reală și eroarea a constat în faptul că a fost publicată (pentru că, la o așa incidență, Maramureșul intră automat în scenariul ROȘU). Cert este că nici un alt județ nu are această cifră, încât să se considere că au fost încurcate.

Potrivit ultimelor date publicate de CJSU Maramureș ieri, 31 ianuarie, județul nostru a ajuns la un total de 13661 persoane infectate cu virusul de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 2826 au fost declarate vindecate, iar 2612 au fost externate la cerere cu test pozitiv. 53.991 de testări au fost efectuate în Maramureș de la începutul pandemiei, însemnând aproximativ un sfert din populația județului. Ieri, 11 pacienți confirmați cu COVID-19 erau internați pe secțiile de ATI, dintre care un pacient a fost intubat. 532 de persoane au decedat în județ de la începutul pandemiei.

 

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA