AcasăActualitateSocialÎn sfârșit, era vremea! Preşedintele Băsescu l-a pensionat pe președintele Judecătoriei Vișeu...

În sfârșit, era vremea! Preşedintele Băsescu l-a pensionat pe președintele Judecătoriei Vișeu de Sus

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, mai multe decrete de eliberare din funcţie a unor judecători şi procurori, ca urmare a pensionării acestora. Printre aceștia se regăsește și judecătorul Toader Hojda, președintele Judecătoriei Vișeu de Sus (Foto), figură controversată, prezentă de mai multe ori în mass-media atunci când a fost vorba de cazuri importante aflate pe rolul instituției patronată de acesta. Vă prezentăm doar unul dintre zecile de cazuri, așa cum a apărut în săptămânalul ”Gazeta de Maramureș”.

Judecătorul Toader Hojda a fost reclamat la CSM
Celebra justitie viseuana revine in prim plan cu un nou scandal. Judecatorul Toader Hojda a fost reclamat la Consiliul Superior al Magistraturii de un justitiabil din Moisei, care il acuza de abuz in serviciu. Cereri peste cereri, conflicte si multe ore de asteptare. Pe scurt, ingredientele unei povesti despre cum obtii accesul la un dosar aflat in instanta, care s-a lasat cu o plangere penala si o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii.
Mai exact, Mihai Tomoiaga, un cetatean din Moisei, a depus o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva judecatorului Toader Hojda, presedintele Judecatoriei Viseu de Sus. Motivul? In document, omul povesteste ca: „in ziua de luni, 6 decembrie 2010, am solicitat la arhiva instantei consultarea unui dosar. Nu mi s-a permis decat dupa ce m-am dus la librarie, am cumparat un pix si o foaie de hartie si am facut o cerere in acest sens. Cererea trebuia musai sa fie aprobata numai de presedintele Hojda. Am asteptat circa jumatate de ora pana ce Hojda a avut chef sa ma primeasca, ca sa-mi aprobe cererea de consultare a dosarului. Dupa ce a vazut cererea, m-a trimis inapoi la registratura, la demisol, Hojda avand biroul la etajul intai, sa vina fata de la registratura, sa vada dosarul, pentru ca el nu crede ca sunt parte in dosar. De parca fata de la registratura ar da dosarul fara sa se uite in actul de identitate!”
Pentru ca avea nevoie de o copie, Tomoiaga a fost nevoit sa faca o noua cerere. Spune ca l-a intalnit pe presedintele Hojda pe scari si l-a rugat sa-i aprobe cererea, dar acesta a refuzat: „ba chiar s-a adresat jandarmului sa ma amendeze, nu stiu pentru ce. Mi-a spus ca sa vin miercuri, cand are zi de audiente. Mentionez ca la Judecatoria Viseu de Sus nu exista, ca la alte instante, judecator de serviciu, iar grefiera sefa, doamna Ulici, a lipsit toata saptamana, neinlocuind-o nimeni. Am incercat si marti, 7 decembrie, tot asa, nu a vrut nimeni sa-mi aprobe cererea. Miercuri, 8 decembrie, am mers din nou. Hojda a avut procese si nimeni nu a vrut sa-mi aprobe cererea. Am asteptat de la 9 pana la 15, cand jandarmul nu ne-a mai lasat in incinta Judecatoriei. Joi, am incercat din nou. De aceasta data, Hojda era in birou, dar nu a vrut sa semneze cererea, transmitandu-mi prin jandarmul de serviciu, ca n-are timp de mine, deoarece are foarte mult de lucru. Vineri am venit din nou. Cu mare greu m-a primit, foarte nervos, tremurand si tipand la mine sa-mi scot palaria”.
Aventura a continuat la xerox, deoarece copiile nu se fac in incinta Judecatoriei ci, cand are timp, fata vine cu o punga, ia dosarul, face copiile undeva in spatele Primariei, apoi le duce inapoi. In fine, cetateanul a depus plangere penala impotriva lui Hojda si cere daune morale de 10.000 de lei. Am incercat sa aflam si pozitia judecatorului dar, la numarul de telefon al judecatoriei nu a raspuns nimeni. Ramane de vazut ce va stabili CSM.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA