AcasăEvenimentSportPOATE CĂ ERA TIMPUL - Naționala României a rămas fără antrenor după...

POATE CĂ ERA TIMPUL – Naționala României a rămas fără antrenor după ce Lynn Howells și-a dat demisia

DISTRIBUIȚI

POATE CĂ ERA TIMPUL Naţionala de rugby a României a rămas fără antrenorul Lynn Howells. Galezul a demisionat după peste şase ani pe banca „stejarilor”, după meciul câştigat cu 62-12 contra Belgiei, la Buzău.

România e în pericol de a rata Mondialul de anul viitor, din Japonia, în condiţiile în care va termina Cupa Europeană a Naţiunilor, cel mai probabil, pe locul 3, în spatele Spaniei, favorită să prindă poziţia a doua, calificantă direct la Cupa Mondială.

De pe locul 3, „tricolorii” au de trecut mai multe meciuri de baraj pentru a prinde un loc la CM din 2019. În afara lui Howells au mai demisionat antrenorul care pregăteşte linia de treisferturi, Rob Moffat, şi cel al pachetului de înaintare, Massimo Cuttitta.

„Nu a fost o decizie uşor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumoşi, au fost ani în care am trăit o frumoasă aventură sportivă alături de un colectiv frumos. Mi-a făcut plăcere să lucrez şi să coordonez un colectiv care şi-a dorit întotdeauna victoria şi care a fost de fiecare dată dedicat obiectivului propus. Doresc echipei mult succes, o creştere în continuare a jocului şi evoluţii cât mai bune”, a spus antrenorul galez.

Lynn Howells a debutat pe banca României pe 4 februarie 2012, într-un meci din Cupă Europeană a Naţiunilor, cu Portugalia, la Bucureşti, câştigat cu 15-7. Rob Moffat pregăteşte treisferturile României din ianuarie 2016, iar Massimo Cuttitta, pachetul de înaintare din februarie 2017.

Cu antrenorul galez de 67 de ani pe bancă, „stejarii” au câştigat 48 de meciuri, au obţinut un egal şi au pierdut 21 din cele 70 de partide.

România a câştigat cu Howells pe bancă o Cupă Europeană a Naţiunilor, patru trofee World Rugby Nations Cup (fost IRB Nations Cup) şi a participat la Cupa Mondială din 2015, din Anglia, unde a învins Canada (17-15), după cea mai mare revenire din istoria competiţiei, şi a pierdut trei meciuri.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA