AcasăslolvaciaEGALITATE - Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului

EGALITATE – Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului

DISTRIBUIȚI

Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită anual în jurul lumii pe 10 decembrie.
Data a fost aleasă pentru a onora adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948, a Declarației Universale a Drepturilor Omului (DUDO), prima exprimare globală a drepturilor omului și una dintre primele realizări majore a noii organizații a Națiunilor Unite.

Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătorească ziua așa cum cred că e potrivit.

În declarația adoptată în 1948 se precizează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și libertăți fundamentale, iar ulterior a fost completată cu aspecte privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială și împotriva femeilor, a torturii și a drepturilor copilului.

Ziua este marcată în mod normal atât de conferințe și reuniuni politice la nivel înalt, cât și de evenimente culturale și expoziții care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului.

Adrian Tudor

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA