Acasă Actualitate EFECTUL “MOCĂNIȚA“ - Două dosare penale deschise după ce trenul a deraiat...

EFECTUL “MOCĂNIȚA“ – Două dosare penale deschise după ce trenul a deraiat de trei ori în câteva săptămâni

DISTRIBUIȚI

EFECTUL “MOCĂNIȚA“ Sute de persoane au trăit momente terifiante în ultimele zile, circulând cu celebra Mocăniță din Maramureș. În ultimele zile, trenul a deraiat de nu mai puțin de trei ori, băgând spaima în cei câteva sute de turiști care se aflau în Mocăniță la momentele respective.

În urma acestor incidente și pentru că, practic, nimeni nu și-a asumat răspunderea pentru viețile turiștilor puse în pericol (turiști care plătesc bani serioși pentru a circula cu Mocănița), prefectul județului Maramureș a dispus deplasarea unei comixii mixte alcătuite de reprezentanți ai ISU Maramureș, Protecția Consumatorului, etc., pentru a verifica care sunt cu adevărat condițiile în care circulă trenul și, în același timp, gradul de siguranță al călătorilor.

Prefectul Vasile Moldovan, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a dispus, deplasarea unei comisii mixte, alcătuite din reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Maramureș, Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș, Direcția Silvică Maramureș, Poliția Transporturi Feroviare, Oficiul pentru Protecția Consumatorului pentru verificări cu privire la cele două incidente produse la trenul ”Mocănița” care circulă pe calea ferată forestieră din Vișeu de Sus”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Comisia mixtă va efectua verificări cu privire la respectarea legislației în vigoare, existența autorizațiilor/avizelor prevăzute, respectiv a regulamentului tehnic. Verificarea se va încheia cu întocmirea unui raport. De asemenea, vom solicita de la Autoritatea Feroviară Română să ne comunice situația autorizării administratorului infrastructurii feroviare, licențierea și certificarea operatorului de transport feroviar, autorizarea furnizorului de servicii feroviare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

În urma verifcării documentelor și a situației din teren, a audierii personalului și a cercetărilor efectuate de IPJ Maramureș, au fost deschide două dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă și celălalt pentru exercitarea fără drept a unei profesii.Ambele dosare penale sunt în coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. S-a verificat de către pompierii militari gara și garniturile de tren. Gara CFF Vișeu de Sus are o suprafață mai mică de 600 mp și nu necesită autorizație de securitate la incendiu.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA