spot_img
AcasăActualitateSocialEFECTUL IOAN GYURI PASCU - Medici înjurați și ambulanțe suprasolicitate

EFECTUL IOAN GYURI PASCU – Medici înjurați și ambulanțe suprasolicitate

spot_img

DISTRIBUIȚI

EFECTUL IOAN GYURI PASCU. În ultimele zile, medicii și asistentele de la Ambulanță și SMURD au trecut printr-un adevărat tur de forță.

Din cauza creșterii semnificative a numărului de solicitări la 112, a fost suplimentat numărul echipajelor de la cele două unități care asigură asistență medicală de urgență.

În plus, după întâmplarea nefericită din noaptea în care artistul Gyuri Pascu a încetat din viață, cadrele medicale de pe mașinile de prim ajutor, dar și dispecerii, sunt înjurați și huiduiți de persoanele care îi solicită.

Chiar dacă nu mai au încredere în sistemul de sănătate din România, în medici și, implicit, nici în Serviciul de Ambulanță, românii – neavând alte posibilități – apelează în continuarea la acesta. Sunt persoane care de multe ori cheamă salvarea chiar dacă nu au nevoie de ea, dar se simt în siguranță când un medic le spune că nu au probleme grave de sănătate. Și, ca să fie cât mai convingători, spun că se simt foarte rău și invocă tot felul de simptome pentru a primi o consultație la domiciliu.

PIERDERE GREA – A murit cunoscutul actor Ioan Gyuri Pascu (VIDEO)

Cel mai probabil sunt persoane care au rămas marcate de toată povestea din noaptea în care îndrăgitul actor Gyuri Pascu a încetat din viață, la scurt timp după ce fusese consultat de un medic de pe Salvare. Nimeni nu se gândește însă că, în tot acest timp în care un medic acordă un consult unui pacient care nu are probleme grave, o altă persoană are nevoie urgentă de ajutor. Și este foarte posibil să nu-l primescă.

Medici înjurați și ambulanțe suprasolicitate

Pentru că în ultimele zile au crescut cu aproximativ 35 % solicitările la 112 pentru acordarea asistenței medicale de urgență la domiciliu, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență a suplimentat numărul echipajelor medicale de pe ambulanțe. Pentru a face fața, la Serviciul de Ambulanță au lucrat suplimetar în cursul zilei de vineri 8 echipaje, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă au lucrat suplimentar 16 echipaje. Două dintre acestea au fost aduse de la Argeș și unul din Prahova.

Dacă în mod normal, în 24 de ore se înregistrează, în medie între 1000 și 1200 de solicitări, în zilele din acest weekend au fost înregistrare chiar și peste 1.600 de solicitări. Pe lângă numărul mare de solicitări cadrelor medicale le-au fost aduse, în aceste zile, și un număr la fel de mare de jigniri și înjurături.

ANCHETĂ INTERNĂ – Control la Ambulanţa Bucureşti după moartea lui Ioan Gyuri Pascu

“ Dispecerii sunt înjurați și jigniți prin telefon. Sunt acuzați că cer prea multe detalii, iar gravitatea simptomelor descrise la telefon nu corespunde cu ceea ce găsesc medicii în teren… și aceștia jigniți la rândul lor și acuzați că lasă oamenii să moară”, explică dr Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București- Ilfov.

Șase anchete la Ambulanţă în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu

Șase anchete au fost deschise la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, în cazul morții lui Ioan Gyuri Pascu. Ancheta internă a scos la iveală două nereguli în ceea ce privește modul în care s-a intervenit la prima solicitare a artistului. Medicul a fost sancționat cu 10% din salariu.

Ioan Gyuri Pascu a fost înmormântat vineri în Agnita, orașul său natal, în prezența a peste o mie de apropiați sau admiratori care au vrut să îi aducă un ultim omagiu.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA