AcasăAlteleEconomicEFECTELE LEGII SALARIZĂRII UNITARE – Trei sferturi din primăriile unui județ din...

EFECTELE LEGII SALARIZĂRII UNITARE – Trei sferturi din primăriile unui județ din România nu au cu ce să-și plătească angajații

spot_img

DISTRIBUIȚI

EFECTELE LEGII SALARIZĂRII UNITARE  La aproape trei luni de la intrarea în vigoare a legii salarizării unitare, tot mai multe administraţii locale se plâng că nu mai au bani pentru salarii. Acestea sunt acum şi de trei ori mai mari, după majorări. La Vaslui, cel mai sărac judeţ din ţară, trei sferturi dintre comune au ajuns la fundul sacului, potrivit Știri.TVR.ro.

În medie, salariile din administraţia locală au crescut cu 25 la sută sau chiar mai mult. Bugetele au rămas însă aceleaşi. Aşa că primarii spun că nu mai au de unde să le plătească.

La Coroieşti, de exemplu, lângă Bârlad, nu se ştie dacă în octombrie funcţionarii îşi vor primi lefurile. Cel mai mult au de suferit comunele mici. Primarii îşi pun toate speranţele în Consiliul Judeţean Vaslui, de unde aşteaptă o suplimentare a banilor.

În ultima lună au venit astfel de semnale din Botoşani, Prahova, Alba şi din judeţe din sudul ţării. Premierul spunea, acum 2 săptămâni, că autorităţile locale ar fi trebuit să-şi facă nişte calcule.

Aceste primării se apropie de un blocaj financiar din cauză că legea le-a permis să stabilească singure cât pot creşte salariile, spune Ionuț Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. La singura rectificare bugetară, Guvernul a luat deja o parte din banii de la investiţii pentru a acoperi fonduri de salarii în diverse sectoare.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA