AcasăActualitateSocialEDUCAŢIE - Un ordin de ministru va stabili câte ore poate să...

EDUCAŢIE – Un ordin de ministru va stabili câte ore poate să lucreze la teme un elev în afara școlii

DISTRIBUIȚI

EDUCAŢIE Numărul de ore în care elevii trebuie să își pregătească temele în afara școlii va fi reglementat printr-un ordin ce urmează a fi semnat de ministrul Educației. Anunțul a fost făcut de ministrul Mircea Dumitru la sesiunea online „De vorbă cu Ministrul tău”, informează Agerpres.

 EDUCAŢIE „Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate și trebuie să lucreze un elev sau o elevă în afara școlii.

Ceea ce se întâmplă este că vacanțele de vară se transformă într-un fel de competiție, de concurs — câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Noi, oamenii maturi, așteptăm vara pentru a putea să ne relaxăm, să ne odihnim.

Iar o elevă sau un elev care este în clasa a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a trebuie să lucreze încontinuu, în așa fel încât în septembrie, când ajunge la școală, să nu o supere pe doamna învățătoare sau pe doamna dirigintă și să vină cu caietul de teme făcute.

Dacă nu se înțelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturală, pe care ar trebui să o trăim, să o respirăm în mod firesc, atunci legiuitorul, în cazul de față ministrul Educației, dă un ordin prin care spune, de pildă, că la învățământul primar, la casa pregătitoare, nu se dau teme acasă”, a declarat ministul Educației.

Concret, Mircea Dumitru a explicat că un elev din ciclul primar nu ar trebui să petreacă mai mult de o oră făcându-și temele, iar unul de la gimnaziu ar să facă acest lucru în două ore.

„Pentru învățământul primar, de asemenea, este un cuantum de ore pe care trebuie să îl petreacă acasă ca să facă temele, care nu trebuie să depășească o oră. Pentru învățământul gimnazial, crește gradul la două ore.

Pentru liceu, sigur că trebuie să fie ceva mai mare. Asta este o obligație pe care trebuie să o coreleze fiecare dascăl, fiecare profesor, fiecare educator cu ceea ce gândește că este cuantumul de rezolvare a unei probleme sau sarcini sau a unei teme.

citeşte şi ACȚIUNI IPJ MARAMUREȘ – Campania celor 16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii

Trebuie să gândească că este un prag, o limită de tolerabilitate pentru un elev care se află la o vârstă foarte fragedă și care nu poate, nu are capacitatea psihologică și biologică să se concentreze intelectual asupra unei astfel de sarcini după ce a stat un număr foarte mare de ore la școală”, a precizat ministrul.

sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA