AcasăOPINIIEDITORIALUL ZILEI - Traian Băsescu, bucătarul şi filosoful ciorbei politice

EDITORIALUL ZILEI – Traian Băsescu, bucătarul şi filosoful ciorbei politice

spot_img

DISTRIBUIȚI

Nu se poate sparge un geam ca Traian Băsescu să nu dea fuga la televizor să ne prelucreze. Pensionarul nostru politic suferă ca un câine dacă nu are importanţă.

Este în stare să dea fuga şi în Cişmigiu ca să îşi lanseze idei şi ipoteze de care nimeni nu mai are nevoie. Şi chiar dacă nu-l ascultă nimeni, el o ţine langa cu părerile sale şi zice că ”eu ca ca preşedinte aş fi…”. Să ne atragă atenţia că el, în locul lui Klaus Iohannis, i-ar fi ”cerut lui Victor Ponta un certificat medical”, ca nu cumva să fie vorba de o rănire cu ”beţişorul în ureche”.

Tupeu de port şi înţelepciune de pensionar revoltat. Nimic altceva! Şi o concluzie extrem de preţioasă la care noi nu puteam ajunge. Că ”Victor Ponta se va întoarce!”. E clar! Fără să fim luminaţi de Traian Băsescu nu avem nici o şansă. Fără el şi fără părerea Elenei Udrea suntem pierduţi! Ce am moştenit de la acest personaj cu un tupeu incomensurabil? Iată răspunsul dat la B1 TV:

”Suntem un stat în care instituţiile nu merg singure şi au nevoie de orientare şi românii au nevoie să ştie încotro, că şi ei vad această pulverizare”.

A plecat el, s-a stins lumina şi ne bate Dumnezeu în întuneric. S-o fi născut această pulverizare în aceste ultime şase luni din cauza discreţiei lui Klaus Iohannis? Sau vine din comportamentul autoritar şi aiuritor al celui care striga ”muie” în Piaţa Universităţii, arunca sticla de şampanie şi le striga altădată oamenilor: „Băă, linişte, ce mama dracului…”.

România şmecherită în chip legal, cu instituţii ocupate de lipitori de afişe, de oameni şantajabili şi îndatoraţi PD-ului descoperă acum că este ciuruită la instituţii, la drepturi şi libertăţi, la competenţe şi responsabilităţi. Fondatorii corupţiei de performanţă, marii profesionişti ai regimului Băsescu, bat drumul Parchetelor şi al judecătoriilor în vreme ce dirijorul dezastrului ne face morală şi ne învaţă democraţie:

”Judecătorii CCR nu pot fi traşi la răspundere pentru vot şi opinii, ca şi parlamentarii. În plus, judecătorii CCR sunt inamovibili, ca orice judecător. Ce face acum Parchetul, după părerea mea, intră în acest scenariu întâmplător sau controlat, de demolare a instituţiilor”.

Viclean marinarul! Când procurorii se apropie de judecătorii manevraţi politic (şi nu numai) din CCR, ne scoate ochii cu banalităţi. Că judecătorii care l-au salvat de la referendum sunt inamovibili şi nu pot fi traşi la răspundere pentru vot. De parcă i-ar fi tras cineva la răspundere pentru astea. Exact ca în toate dosarele şi disputele marca Băsescu! Pentru a putea evita subiectul vorbim despre altceva. În cazul CCR, nu despre inamovibilitate şi vot este vorba, ci despre fraudă la lege, despre falsificare de documente. Judecătorii din CCR beneficiază de inamovibilitate, dar de nici un fel de imunitate. Pot lua liniştiţi câte 5 ani cu executare pentru furt, fals, accident mortal, mită etc. În cazul de faţă, cercetarea felului în care au fraudat votul celor 8 milioane de alegători este obligatorie. Ceea ce, spre uimirea şi spaima fostului preşedinte, se şi întâmplă! De ce se zborşeşte Traian Băsescu în legătură cu cercetarea judecătorilor politici din CCR? Marinarul încearcă să apere Curtea şi jongleriile ei juridice prin care, cu binecuvântarea lui Philip H. Gordon, a fost îngropat rezultatul referendumului din România.

Ştiu bine despre ce scriu pentru că mulţi dintre noi am aflat de argumentul fictiv cu cele două milioane de voturi fraudate din chiar întâlnirile lui Philip H. Gordon cu politicieni români. Încă dinainte de orice rezultat, pronunţarea americanului a întemeiat concluzia şi decizia care l-a scos pe Traian Băsescu din marea groapă a vieţii sale politice. Presiunile americane şi europene împreună cu măsluirile CCR l-au readus pe Traian Băsescu la Cotroceni. Dacă se constată frauda şi se ajunge la pedepsirea vinovatului, mandatul lui Traian Băsescu devine mai scurt, beneficiile se împuţinează sau chiar dispar şi nici locuinţa din Strada Mihăileanu nu-i mai foloseşte la nimic.

Marile analize ale lui Traian Băsescu nu sunt decât perdelele de fum pentru culpele şi pentru interesele sale. Dacă americanii şi Comisia Europeană nu îi mai ţin partea, el invocă o decădere a politicii europene:

”În ultima vreme, parcă şi ambasadele au început să nu mai fie aşa de vehemente dacă se întâmplă ceva ce nu este pe placul Parchetelor. Lupta anticorupţie poate continua şi altfel decât cu demolări de instituţii, dar se preferă varianta asta. Când faci harcea-parcea toate instituţiile, Guvern, Parlament, Curte Constituţională, administraţia locală simultan”.

Traian Băsescu îşi imaginează că el a pictat România paradisiacă şi imediat s-a apucat să o zidească, bucăţică cu bucăţică (fără să lase o secundă impresia că din zece la stat, trei treceau pe la el şi pe la Blejnar, Videanu, Elena Udrea, Liviu Negoiţă, Anca Boagiu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Poteraş şi ceilalţi din banda politică a PDL). Nici acum nu vede şi nu recunoaşte ce dezastru instituţional a generat în regimul Băsescu.

De bună seamă că neîncrederea oamenilor în partidele politice, în serviciile secrete, demolarea presei şi pervertirea în interes politic a instituţiilor de tip ANI, ÎCCJ, CSM n-au nici o legătură cu prestaţia sa aberantă!? El ne-a lăsat o ţară la cheie, cu Udrea vedetă, cu Horia Georgescu pe post de drept al drepţilor şi cu Florian Coldea apărătorul transparenţei şi al libertăţilor. Şi s-a ales praful de toate în mai puţin de cinci minute de la plecarea sa de la Cotroceni:

”Marii actori politici în momentul de faţă sunt liderii din justiţie”, zice el la B1 TV.

Până a ajuns el la PMP sau la domiciliul obligatoriu al Elenei Udrea, România a fost atinsă de o tornadă politică violentă:

”Mi-am făcut nişte notiţe privind situaţia României: politica fiscală, poltica externă a devenit incertă, premier plecat, preşedinte ezitant, lideri politici la toate partidele compromişi. Administraţia la toate nivelurile ei – administraţie locală, Parlament, Guvern – e lovită din toate părţile. Mi se pare o strategie care loveşte statul. Statul se şubrezeşte. Poate fi un proiect al cuiva, poate să fie o întâmplare. A dus la decredibilizarea României şi la şubrezirea instituţiilor. Procurorii şi judecătorii, singurii actori publici”.

Cu un ochi la fereastra pe care a intrat şi cu celălalt la uşa pe care ar trebui să plece, Traian Băsescu parcă ne strigă: „Chemaţi-l înapoi pe Traian Băsescu să scoată ţara din bălării!”.

Cornel Nistorescu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA