AcasăOPINIIEDITORIALUL ZILEI - Stimată UE, s-a ales praful de MCV-ul dumneavoastră. A...

EDITORIALUL ZILEI – Stimată UE, s-a ales praful de MCV-ul dumneavoastră. A ajuns în pârnaie!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cel mai mare rău pe care l-a făcut cineva vieţii normale din România a venit din partea Uniunii Europene, mai exact, din partea celor care au susţinut aşa-zisa justiţie independentă din România, care s-au făcut că nu aud şi nu văd semnalele venite din ţară, care atrăgeau atenţia că tocmai aceasta protejează Mafia de stat!

Prima vinovată este Monica Macovei, ale cărei frustrări au devenit, odată cu trecerea anilor, o povară greu de aruncat de pe umeri. Numită ministru al Justiţiei, Macovei a schimbat legea şi a decis, împreună cu Traian Băsescu, ca ei doi să numească procurorul general şi şefii de la DNA şi DIICOT, nu CSM-ul, aşa cum prevedea legea până atunci.

Aşa au ajuns în fruntea acestor instituţii un procuror care arestase un nevinovat, motiv pentru care România a fost sancţionată la CEDO, o baschetbalistă care a studiat dreptul prin cantonamente şi această Alina Bica, arestată acum pentru un prejudiciu pe care nici măcar nu ştiu să-l scriu. Şi, mai presus de toţi, Monica Macovei a instituit draga de ANI cum o flata Băsescu, al cărei şef este acum în cătuşe pentru un prejudiciu mai mare decât al Alinei Bica.

Ani de zile, în mandatul dublu al lui Traian Băsescu, toţi aceştia au primit, de la ambasadele străine, de la unii şefi de stat din lume, lauri pentru activitatea lor, în timp ce ei puseseră la picioare preşedintelui aşa-numita Justiţie independentă, menită să-i controleze pe adversarii politici ai acestuia. În acest timp, Mafia din preajma lui Băsescu da tunuri peste tunuri, de multe sute de milioane de euro, adunate în bidoanele numite Cocoş, Udrea, Vâlcov, Bica, Horia Georgescu şi mulţi, mulţi alţii!

Presa a scris la vremea aceea despre tunurile date de toţi aceştia, însă mereu veneau avertismente de la UE că este atacată independenţa justiţiei, că statul de drept este în pericol! Nici măcar cele 7,4 milioane de oameni care, scârbiţi de ceea ce vedeau că fac ăştia, au vrut să-l trimită acasă pe Băsescu nu i-au impresionat pe mai-marii de la UE şi au legitimat prostia lansată de Monica Macovei că poporul a vrut să dea lovitură de stat prin Referendum! Degeaba strigau oamenii că, în timp ce salariile lor erau tăiate, mafia lui Traian Băsescu se îmbogăţea şi mai mult… Degeaba urla presa despre abuzurile procurorilor care-i puneau pe bătrâni să jure cu Biblia aşezată pe capota maşinilor… Nimic nu i-a clintit pe cei din UE! În toate MCV-urile, raportorii scriau că singurele instituţii care funcţionează bine în România sunt ale procurorilor şi ANI, adică tocmai cele care azi apar ca fiind cele mai corupte!

Dar peste toate aceste răsturnări de situaţie se află chiar Traian Băsescu, care, la doar cîteva luni de când a plecat de la Cotroceni, s-a trezit cu o scrisoare în care era anunţat că este suspect într-un dosar penal! Au, Doamne!, chiar şi el, justiţiarul absolut, încoronat de UE ca fiind artizanul independenţei Justiţiei? Şi, ce să vezi? El, cel care i-a pus la zid pe cei care au încercat să se apere de abuzurile procurorilor, strigă acum, în gura mare că procurorul general încalcă legea!

Practic, tot ce a ridicat în slăvi draga de UE în MCV-urile din ultimii ani este acum la puşcărie sau se îndreaptă vertiginos spre porţile ei! Nenorocirea este că această acţiune fără precedent, cu arestări spectaculoase în fiecare zi, cu foşti şi actuali miniştri scoşi în cătuşe din sediul DNA, nu ne dă nici pe departe sentimentul că, în sfârşit, se face dreptate. Şi asta pentru că lumea se întreabă de ce nu au fost arestaţi toţi aceştia acum câţiva ani, când furau sub înalta acoperire şi protecţie a camarilei lui Traian Băsescu, când le creşteau conturile şi palatele mai ceva ca Făt-Frumos din poveste! Înţeleg, e bine că sunt trimişi la bulău nişte bandiţi, acuzaţi de fraudarea bugetului cu sute de milioane, dar nu cumva tocmai procurorii care vor acum laude au ţinut prin sertarele DNA dosarele acestora? Şi atunci, de ce să fie ridicaţi în slăvi, în loc să fie pedepsiţi, la rândul lor?

Asta e, stimată UE, ce se întâmplă în ţara asta a noastră, de aici, de la gurile Dunării: o golănie în formă continuată, care ar trebui să vă dea de gândit.

P.S. Doamnă Kovesi, aş vrea să ştiu şi eu ceva: ce striga Bercea Mondial din dubă, că v-a dat dumneavoastră vreo două milioane de euro, s-o considerăm denunţ sau doar o declaraţie calomnioasă?

Ion Spânu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA