AcasăOPINIIEDITORIALUL ZILEI - Norul radioactiv se întoarce!

EDITORIALUL ZILEI – Norul radioactiv se întoarce!

DISTRIBUIȚI

Și când spun asta nu mă refer doar la revenirea lui MRU în nucleul dur al politicii noastre sforiste ci la tot ce ascunde această manevră. Klaus Johannis are un plan. În care MRU este folosit ca monedă de schimb pentru Predoiu.

Debarcarea lui Ponta pare iminentă. Oprea și-a trecut cu bine, ieri, testul de escortă de lux. Fandoselii lui că e de partea lui Ponta la guvernare și de partea lui Johannis la securitate națională i s-a oferit o ieșire onorabilă. Ponta va fi scos din joc prin alte mijloace decât trădarea uneperiștilor în Parlament și atunci Oprea va fi liber să se dăruiască total lui Iohannis. Pentru că angajamentul lui de fidelitate era față de Ponta, nu față de PSD.

În pachetul negociat de Johannis – PNL cu Oprea, piesa de rezistență ce a decis bătutul palmei a fost oferirea poziției de prim – ministru generalului de intendență, în schimbul manevrei de izolare letală a lui Victor Ponta, manevră condusă chiar de Oprea la votul de ieri.

Pentru că ce altceva înseamnă votul de ieri din Parlament, la numirea lui MRU, decât argumentul necesar pentru a putea spune, și poporului pontist și cancelariilor străine, că gata, alianța condusă de PSD a pierdut majoritatea dobândită în 2012. O astfel de demonstrație, deși șchioapă la o analiză serioasă, era indispensabilă puciștilor johanniști pentru a evita acuzele de lovitură de stat ce le-ar fi șubrezit serios legitimitatea. După tentativa eșuată de a-l îndepărta pe Ponta prin intermediul unui procuror DNA care fabrică peste noapte un dosar ridicol, și-au dat și ei seama, din sondaje, că populația nu este chiar atât de proastă precum și-ar dori. Oamenii trebuie duși de nas cu trucuri mai convingătoare, iar asta necesită străduință și respect pentru aparențe.

Cine a salvat aparențele, înclinând votul de ieri, din Parlament, în favoarea puciștilor johanniști? Exact marele strateg în izmene apretate, Gabriel Oprea!

Așadar, în noul guvern ce se prefigurează, portocaliu ca și norul radioactiv de care credeam că am scăpat odată cu cenzurarea guvernului MRU în 2012, poziția de prim – ministru promisă lui Cătălin Predoiu și, prin el, fostului PDL, va reveni lui Gabriel Oprea. În aceste condiții, nu trebuia dată o compensație oamenilor lui Blaga pentru acest sacrificiu? Ba da! Și tocmai asta a făcut Klaus Johannis impunându-l pe MRU la conducerea SIE.

Ce decurge de aici? Două variante par a fi cele mai probabile.

1. Gabriel Oprea prim-ministru pe termen lung (până la alegerile din 2016), cu Cătălin Predoiu Ministru al Justiției în noul guvern. Dosarele de la DNA vizându-i pe Oprea, Blaga, Predoiu, Gorghiu și alți băsiști de rit nou (printre care, evident, însuși Traian Băsescu) vor fi adânc îngropate spre nelucrare în fișetele instituției iar noi ne vom pricopsi la orizont, pe direcția palatului Victoria, cu puhoi de particule radioactive de tip Sulfina Barbu, George Ialomițianu, Traian Igaș și alte reziduuri cancerigene.

2. Gabriel Oprea prim-ministru pe termen scurt (până i se va pune și lui pe tapet un dosar) și un guvern „al meu” ales cu mai multă decență decât cel din varianta 1. Semnalul subliminal transmis printr-o astfel de opțiune, mai moderată în materie de sfidare a electoratului, ar fi că binomul SRI – DNA are mână liberă să-și continue cruciada justițiaristă inclusiv în rândurile PNL (dacă va dori).

Pentru această zi neagră, cu aceste perspective metastazice, avem a adresa mulțumirile și recunoștința noastră, în ordine, lui Crin Antonescu și lui Victor Ponta. Cu o mențiune specială pentru Klaus Johannis, care ne arată pe zi ce trece că nu doar ticăloșia agresivă și golănească a lui Traian Băsescu poate sminti această nație ci și ticăloșia lui, tăcută și subversivă.

Domnilor, trebuie să recunosc, ne-ați prostit bine!

Contele de Saint Germain

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA