AcasăAdministrațieECONOMIA MARAMUREŞULUI ÎN CIFRE - Încasări în creștere în octombrie 2017, față...

ECONOMIA MARAMUREŞULUI ÎN CIFRE – Încasări în creștere în octombrie 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut

DISTRIBUIȚI

ECONOMIA MARAMUREŞULUI ÎN CIFRE Șeful Administrației Județene a Finanţelor Publice Maramureș, Călin Chilat, a declarat, la întâlnirea Colectivului pentru impulsionarea colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, că încasările pe luna octombrie au fost realizate în sumă de peste 125.000.000 lei.

Mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut cu peste 12.000.000 lei, realizarea procentuală fiind de 111,29%.

S-a înregistrat o creștere a cuantumului încasărilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul fondului de șomaj și la bugetul asigurărilor sociale de sănătate față de luna octombrie 2016. De asemenea, s-au înregistrat creșteri la încasările aferente impozitului pe venit, venituri bugetare, respectiv ”alte venituri”.

Pentru menținerea volumului încasărilor bugetare au fost luate măsuri pentru intensificarea acțiunilor de identificare a unor noi contribuabili, monitorizarea măsurilor de executare silită, respectiv analize punctuale a operatorilor economici și a sechestrelor instituite pentru stingerea titlurilor.

Acțiuni specifice controlului vamal

Încasările cumulate la Biroul Vamal de Interior Maramureș și Biroul Vamal Sighetu Marmației au fost în cuantum de peste 6.000.000 lei în luna octombrie, realizate din comerțul cu țări terțe.

Angajații celor două birouri au efectuat acțiuni specifice controlului vamal: 32 controale fizice la operatori economici, au fost verificate peste 1100 colete poștale și realizate 16 verificări în domeniul respectării drepturilor de proprietate intelectuală și a combaterii traficului de mărfuri susceptibile a încălca un drept de proprietate intelectuală.

De asemenea, s-au efectuat alte 29 de controale ulterioare pentru operațiuni vamale sub diverse regimuri declarate de agenții economici, cu încheierea a 22 de note și șapte decizii de regularizare a sumelor de peste 11.000 lei, a precizat șeful biroului vamal, Teodor Lupuți.

Numărul operațiunilor la Biroul Vamal de Frontieră Sighet a înregistrat o creștere cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Principalele mărfuri importate au fost cherestea de rășinoase, mesteacăn și fag, semifabricate din lemn de fag, părți de mobilier din lemn, încălțăminte, stofă pentru tapițerie, anvelope pneumatice noi, brichete din turbă pentru foc.

Majoritatea importurilor provin din Ucraina, China și Federația Rusă și India.

Exporturile din județul nostru s-au efectuat în principal către Elveția, Turcia, Ucraina Federația Rusă, Republica Moldova și Bolivia și au vizat produse din mobilier de lemn, carcase fibră de sticlă pentru ventilatoare, butoaie de stejar, elemente lamelare stratificate. Punctul Vamal de Frontieră Sighetu Marmației a fost tranzitat de peste 73.000 călători și peste 12.000 mijloace de transport.

Peste 7.100 șomeri înregistrați în luna octombrie în Maramureș

Directorul executiv al AJOFM, Oana Oșanu, a menționat că, la sfârșitul lunii trecute, erau înregistrați la nivelul județului nostru peste 7100 de șomeri.

Numărul șomerilor beneficiari de indemnizație de șomaj a scăzut cu 154 persoane față de aceeași perioadă a anului trecut.

83 de bilete de tratament rămase pentru luna decembrie

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica Pop, a afirmat că pentru luna următoare sunt disponibile 83 bilete de tratament în stațiunile Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Moneasa, precum și în alte stațiuni.

Persoanele îndreptățite și care doresc să beneficieze de bilete de tratament valabile începând cu data de 1 decembrie a.c., sunt rugate să se adreseze instituției.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA