AcasăEvenimentECLIPSĂ DE LUNĂ - Hai la Observatorul Astronomic să vezi cerul!

ECLIPSĂ DE LUNĂ – Hai la Observatorul Astronomic să vezi cerul!

DISTRIBUIȚI

ECLIPSĂ DE LUNĂ. În seara de vineri, 16 septembrie, între orele 20.00 – 24.00 pasionaţii de astronomie sunt invitaţi la Complexul Astronomic Baia Mare. Acolo vor putea să vadă un fenomen astronomic special: ECLIPSA DE LUNĂ ÎN PENUMBRĂ.

O eclipsă în penumbră survine atunci când Luna trece prin penumbra Pământului. Această penumbră cauzează o întunecare subtilă a suprafeței Lunii.

În ultimii ani evenimente astronomice similare (eclipse lunare în penumbră) au avut loc pe 21 decembrie 2010, 28 noiembrie 2012 și 19 octombrie 2013.

Eclipsa de Lună din 16 septembrie debutează la 19.56. Va atinge momentul de maxim la ora 21.56 și sfârșește la ora 23.55. La momentul de start, când penumbra Terrei va începe se atingă suprafața Lunii, aceasta se va afla la o altitudine de numai câteva grade deasupra liniei orizontului.  Observarea acestui moment presupune absența obstacolelor fizice în direcția Est.

La momentul de maxim, Luna se va afla la o altitudine de 21,5 grade. La momentul de sfârșit al eclipsei – la o altitudine de 35,6 grade.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA