AcasăAdministrațieBaia MareE PE DRUM! - Bradul Băimărenilor, de 20 de metri înălțime, va...

E PE DRUM! – Bradul Băimărenilor, de 20 de metri înălțime, va fi amplasat astăzi în Centrul Vechi

spot_img

DISTRIBUIȚI

În contextul pandemiei de Coronavirus, anul acesta avem parte de pregătiri pentru sărbători printre fel și fel de restricții menite să prevină noi îmbolnăviri cu virusul. Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun și, deși pregătirile din acest an privind înfrumusețarea și împodobirea orașului au fost mai reduse decât anii trecuți, tradiția Bradului Băimărenilor ne bucură și în acest an. Bradul, care are o înălțime de 20 de metri, a fost deja încărcat și se îndreaptă spre Piața Libertății (Centrul Vechu) unde va fi montat în cursul zilei de azi, 21 noiembrie.

În Baia Mare am demarat lucrările de ornamentare a câtorva zone publice, din dorința de a oferi totuși cetățenilor un dram de lumină festivă. Virusul acesta a provocat mari distrugeri și a luat inclusiv vieți omenești. Haideți să nu permitem totuși să se transforme și în legendarul personaj din povești, Grinch. Sărbătorile de iarnă sunt modeste în acest an, dar putem totuși oferi un pic de bucurie celor care poartă Crăciunul în suflet. Copiilor noștri, dar și copilului din fiecare dintre noi, adulți care nu am uitat să ne bucurăm de lucrurile mărunte, dar importante. Piața Libertății, Piața Cetății, str Gh. Șincai, Parcul Mara (care până acum nu a beneficiat de iluminat ornamental), Bd. Unirii și majoritatea sensurilor giratorii sunt împodobite în această perioadă.

În Parcul Mara împodobim copacii, iar la sol și suspendat, înșiruim sfere luminoase cu elemente 3D, mai exact: oameni de zăpadă, panouri inscripționate, reni, îngerași, cutie de cadou, clopoței. În ceea ce privește Piața Libertății, toți pomii vor fi împodobiți, iar decorativele vor fi formate din figurine luminoase montate atât la sol, cât și suspendate. Pe strada Gheorghe Șincai, instalațiile luminoase au fost deja instalate pe copaci.

În Piața Libertății amplasăm, și în acest an, bradul tradițional de Crăciun, bradul băimărenilor. Pregătiri mai modeste ca în alți ani, menite însă să ne bucure pe toți în apropierea sărbătorilor. Operațiunea Bradul Băimărenilor a demarat astăzi. Acesta are aproximativ 15-20 de metri și va fi amplasat în inima cetății, în Centrul Vechi, iar după ce va fi împodobit, va lumina în semn de iubire și pace. Tot aici vom avea un carusel, iar asociațiile umanitare vor putea să beneficieze gratuit de spații, căsuțe pentru desfășurarea activităților. Copiii se vor putea bucura de Căsuța lui Moș Crăciun, amplasată lângă brad”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA