AcasăActualitateE OFICIAL! – Mașinile cu volan pe dreapta nu mai pot fi...

E OFICIAL! – Mașinile cu volan pe dreapta nu mai pot fi înmatriculate în România

DISTRIBUIȚI

E OFICIAL!  Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a mașinilor cu volanul pe partea dreaptă. Interdicția va intra în vigoare imediat după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Peste 25.000 de autovehicule cu volanul pe partea dreaptă au fost omologate de Registrul Auto Român în ultimii doi ani.

Proiectul de ordin de ministru a fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, precum mașinile care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială, scrie profit.ro.

Alte prevederi se referă la eliberarea unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, la efectuarea de inspecții tehnice în alte state membre ale UE, la emisiile poluante, la înmatricularea vehiculelor istorice și la sistemele de încălzire ale vehiculelor.

După intrarea în vigoare a interdicției omologării, persoanele care vor să înmatriculeze în România astfel de autovehicule trebuie să recurgă la modificarea poziției postului de conducere de pe partea dreaptă pe partea stângă.

 

Sursă info: Libertatea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA