AcasăEvenimentSportE LOC PENTRU TOATĂ LUMEA - Turnelul final al Cupei Mondiale din...

E LOC PENTRU TOATĂ LUMEA – Turnelul final al Cupei Mondiale din 2026 va avea 48 de echipe!

spot_img

DISTRIBUIȚI

E LOC PENTRU TOATĂ LUMEA Cupa Mondială la fotbal va avea din 2026 nu mai puţin de 48 de echipe la start. Consiliul FIFA a votat în unanimitate schimbarea sistemului competiţional al celei mai importante competiţii a naţionalelor din lume.

Astfel, noul format al Mondialului va cuprinde 16 grupe a câte trei echipe, aşa cum a propus noul preşedinte al forului mondial, Gianni Infantino.

Primele două clasate din fiecare grupă vor merge în fazele eliminatorii, care vor cuprinde 32 de echipe, atâtea câte cuprinde Cupa Mondială în acest moment.

Va fi prima extindere a Cupei Mondiale din 1998 încoace. La ediţia din Franţa, din urmă cu 19 ani, ultima cu România printre participante, numărul echipelor s-a mărit de la 24 la 32.

Mondialul cu 48 de formaţii va aduce venituri suplimentare de 640 de milioane de dolari (605 milioane euro), potrivit unui raport confidenţial al forului mondial. Veniturile nete vor atinge 4,18 miliarde de dolari (3,95 miliarde de euro), faţă de 3,54 miliarde dolari, cât se preconizează pentru Cupa Mondială din 2018, din Rusia.

În acelaşi timp, costurile legate de creşterea numărului de echipe prezente şi al numărului de meciuri (80 faţă de 64 într-un format cu 32 de echipe) ar însemna o creştere de 325 milioane de dolari (307 milioane euro).

Veniturile din drepturile de televiziune ar creşte şi ele cu 505 milioane de dolari, iar cele de marketing cu 370 milioane de dolari.

32 de zile va dura competiţia în noul format. Europa va avea rezervate 16 locuri la turneul final, Africa nouă locuri (plus unul la baraj), Asia opt (plus unul la baraj), America de Sud şase (plus unul la baraj), America de Nord şi Centrală şase (plus unul la baraj), iar Oceania un loc, potrivit Marca.

O idee extraordinară, un număr mai mare de echipe va încuraja oamenii să revină pe stadioane„, a salutat ideea fostul inamic al FIFA din perioada Sepp Blatter, Diego Maradona, revenit la sentimente mai bune faţă de forul mondial după instalarea lui Gianni Infantino (FOTO).

FIFA va menţine principiul rotaţiei, astfel încât continentele care organizează CM 2018 şi CM 2022, Europa, respectiv Asia, nu pot găzdui CM 2026.

Procesul de selecţie al ţării organizatoare va cuprinde patru etape. Prima are loc până în luna mai 2017 şi va include o perioadă de consultări şi de stabilire a strategiei.

A doua fază, cea mai meticuloasă, are loc între iunie 2017 şi decembrie 2018, după care are loc procesul de evaluare între ianuarie 2019 şi februarie 2020.

Alegerea gazdei va avea loc cu prilejul Congresului FIFA din mai 2020.
Congresul FIFA a aprobat la reuniunea din octombrie 2016 că Mondialul din 2026 poate fi organizat de mai multe ţări, fără a se impune o limită.

Secretariatul general al FIFA poate exclude candidaturile care nu îndeplinesc minimum de cerinţe după consultarea Comisiei de Competiţii.

Europa poate însă deveni eligibilă dacă FIFA constată că niciuna din candidaturile primite nu îndeplinesc strict exigenţele tehnice şi financiare pentru organizarea CM 2026.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA