AcasăActualitatePoliticE LOC LIBER! - Variantele PSD pentru funcția de președinte al Camerei...

E LOC LIBER! – Variantele PSD pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților

DISTRIBUIȚI

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD și, pe cale de consecință, pierde cele două funcții deținute cu sprijinul partidului: președinte executiv al PSD și președinte al Camerei Deputaților.

În interiorul partidului se fac calcule pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților și totul pornește de la faptul că această funcție oferă vizibilitate media, în perspectiva alegerilor din acest an. Din acest punct de vedere, greii PSD s-au gândit la fostul premier Victor Ponta, care și-ar putea face astfel revenirea pe scena politică.

Din informațiile noastre, Ponta nu ar fi prea încântat de această variantă și i-ar putea refuza pe liderii PSD. Problema se pune însă că atunci când refuzi un ”cadou” din partea partidului, cu greu se va mai ivi o altă oportunitate.

În cazul unui refuz al lui Victor Ponta, Rovana Plumb și-a arătat disponibilitatea de a-i prelua funcția lui Zgonea. Plumb a fost vârful de lance împotriva lui Zgonea, atât în Biroul Permanent, cât și în Comitetul Executiv ea a cerut excluderea acestuia din partid.

La varianta Rovana Plumb ar avea ceva comentarii de făcut Liviu Dragnea, pentru că aceasta i-a fost contracandidat la alegerile interne din partid. Imediat după înscăunare, Dragnea a făcut jocurile în așa fel încât Rovana Plumb și-a pierdut cele două funcții importante în PSD: președintele Organizației de Femei și președinte al Consiliului Național al PSD.

Mai există și o a treia variantă în PSD, cea a actualului vicepreședinte al Camerei, Florin Iordache. Având în vedere că mai este puțin până la finalul actualei legislaturi, PSD ar putea merge pe varianta unei conduceri de serviciu, iar Florin Iordache ar fi omul potrivit pentru acest lucru, el fiind omul care se ocupă cu ”hârtiile” pentru social-democrații din Camera Deputaților.

Sursa: stiripesurse.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA