AcasăLifestyleE lipit de telefon copilul tău? Iată Top 5 activități interactive

E lipit de telefon copilul tău? Iată Top 5 activități interactive

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poza se poate descărca de aici.

 

Telefonul mobil a devenit parte integrală a vieții nostre, fiind utilizat la scară largă, nu doar de adulți, ci și de copii. Deși are beneficiile sale, utilizarea pentru perioade lungi de timp nu este recomandată. De aceea, este responsabilitatea părintelui de a-i prezenta acestuia modalități interactive de a petrece timpul.

 

Jucați-vă împreună

Zilele acestea, mulți părinți sunt foarte ocupați cu viața profesională, lucru care le oferă puțin timp liber pentru a-l petrece cu cel mic. De aceea, este important să-ți pui deoparte câteva ore pentru a petrece timpul împreună, jucându-vă. Puteți să încercați jocuri interactive pentru copii ca Bătălia navală, Domino, Ghici cine-i, Bingo sau Crozzit.

 

Puteți să petreceți timpul împreună și realizând anumite activități casnice, precum ștersul prafului sau udatul florilor. Dacă te vede pe tine distrându-te, cel mic va vedea aceste activități ca fiind o altă formă de joacă, deci, le va plăcea să participe la ele. În plus, se vor bucura să te ajute să păstrezi casa curată.

 

Ieșiți în natură

Ieșitul în natură este o modalitate eficientă de a-ți păstra copilul departe de telefonul mobil. Mergeți într-un parc sau o altă zonă verde din apropierea casei. Puteți merge într-un parc care are și scrâncioburi sau tobogane, deoarece acestea sigur îi vor atrage atenția celui mic.

 

Organizează sesiuni de joacă cu alți copii

Uneori, copiii își fac prieteni foarte ușor. Alteori, însă, pot întâmpina mici dificultăți în abordarea altor copii de vârsta lor sau în a reuși să intre într-un grup. În astfel de cazuri, părintele poate interveni.

 

Află de la copilul tău ce anume consideră că îl oprește din a se apropia de colegii de clasă, de exemplu. Discută și care dintre aceștia îi sunt ușor mai apropiați. Discută cu părinții colegilor de care se simte copilul tău mai atașat și stabiliți o sesiune de joacă.

 

Sesiunea de joacă poate avea loc la tine sau la familia celuilalt copil. După ce aceasta are loc, discută cu cel mic dacă i-a plăcut experiența, dacă dorește să o repete etc. De asemenea, discută cu celălalt părinte, pentru a afla dacă vrea să facă din aceste întâlniri un obicei.

 

Desenați împreună

Este important să-l ajuți pe cel mic să-și exploreze latura artistică. Copiilor le place, în general, să deseneze sau să picteze, deci, îi poți sugera celui mic să-și ocupe timpul cu o astfel de activitate. Pentru a-l încuraja, poți să i te alături. Puteți face un concurs pe o anumită temă sau să vedeți cine desenează un anumit personaj mai repede.

 

Vei “pierde” de câteva ori, dar, ocazional, se recomandă să “câștigi”, pentru a-i arăta copilului că nu poate câștiga de fiecare dată, în orice competiție și pentru a-l învăța cum să piardă demn și să nu se supere pe “rivalul” său.

 

Puneți în scenă o poveste

Dacă cel mic are o poveste preferată, puteți recrea împreuna o scenă din ea – sau chiar toată povestea. Nu trebuie să aveți o scenă pentru asta sau costume în adevăratul sens al cuvântului. Totul se învârte în jurul ideii de improvizație și imaginație, lucruri pe care copilul tău trebuie să le exploreze – și cu cine poate să facă acest lucru mai bine, dacă nu cu părintele său?

 

În cazul în care copilul tău petrece prea mult timp pe telefonul mobil, poți folosi aceste sfaturi pentru a-i arăta cât de distractiv poate fi să te distrezi și în viața reală, nu doar cea virtuală. Aplică aceste idei sau vino cu altele noi și îl vei ajuta pe cel mic să se dezvolte armonios și să-ți fie recunoscător pentru munca depusă, mai târziu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA