AcasăActualitateSocialE început de secetă în Maramureș, dar ploile vin numai de sâmbătă...

E început de secetă în Maramureș, dar ploile vin numai de sâmbătă încolo!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), realizate pe baza datelor provenite de la Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată de la Reading (Anglia), în următoarele nouă zile temperaturile diurne vor scădea uşor după data de 2 mai, iar treptat se va ajunge la valori normale spre sfârşitul primei decade a lunii mai. Minimele nocturne se vor menţine ridicate, o uşoară scădere fiind de aşteptat după data de 5 mai. În plus, probabilitatea de apariţie a averselor, în general slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 4 mai.
Pentru Transilvania, meteorologii estimează temperaturi medii ridicate atât la valorile maxime, cât şi la cele minime până spre data de 3-4 mai, după care regimul termic va marca o scădere treptată, până la mediile multianuale ale perioadei spre sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe cantitativ, va creşte începând cu data de 4 mai.
Locuitorii din Maramureş vor avea parte în următoarele zile de vreme deosebit de caldă, cu temperaturi medii de peste 25 de grade Celsius la valorile maxime şi de peste 10 grade Celsius, la cele minime. După data de 4 mai, temperaturile vor marca o scădere, mai ales la valorile maxime diurne a căror medie nu va mai depăşi 20 de grade Celsius la sfârşitul intervalului. Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie între 4 şi 7 mai.
La munte, temperaturile minime se anunţă exclusiv pozitive, cu valori medii de 7-8 grade Celsius, dar în uşoară scădere după data de 2 mai. Valorile termice maxime vor avea o medie de circa 16 grade Celsius, cu tendinţă de scădere în ultima parte a intervalului. Vremea va fi, în general, frumoasă în prima parte a intervalului, iar averse şi descărcări electrice se vor semnala după 1 mai, cu probabilitate mai mare de extindere în jurul datei de 5 mai.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA