spot_img
AcasăActualitatePoliticE GOL REZERVORUL – Mircea Man, candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean...

E GOL REZERVORUL – Mircea Man, candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean Maramureș

DISTRIBUIȚI

Conducerea PNL Maramureș l-a validat pe deputatul Mircea Man să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Mircea Man a mai ocupat acest post în mandatul 2008-2012.

A fost învins în cadrul alegerilor din 2012, prin votul direct al maramureșenilor, care l-au preferat pe Zamfir Flore Ciceu, candidatul USL. Desemnarea lui Mircea Man, arată clar că PNL Maramureș nu are practic de unde alege persoane credibile și nepătate pe care să le propună pentru ocuparea unor funcții importante în cadrul administrației.

Criteriile de selecție a candidaților, dar și lipsa de preocupare a partidelor pentru atragerea de noi membri din rândul oamenilor care înseamnă ceva pentru comunitate, a dus la situația în care trebuie să apeleze la vechile figuri din politică, de fapt niște figuranți cu aere de politicieni. Situația, hilară de-a dreptul, se regăsește și la PSD.

Celebra sintagmă a rezervorului de cadre din partid, de pe vremea regimului comunist, poate fi uitată, rezerva actualelor formațiuni politice e limitată, coruptă, incompetentă și pătată. Ea ar trebui înlocuită cu la vremuri noi, tot ei, mult mai aproape de realitatea pe care o trăim.

Man, se vede că a reușit să treacă prin filtrul integrității, chiar dacă și el a fost sau mai este cercetat de procurorii DNA în două dosare, despre care nu avem informații cum au fost soluționate.

PNL l-a desemnat pentru funcția respectivă, dar asta nu înseamnă că o va și ocupa, alegerea președintelui Consiliului Județean nu se va mai face prin votul direct al cetățenilor, ci la taraba de interese a viitorilor aleși. S-a revenit la perioada de tristă amintire în care un partid cu doi consilieri a dat unul din vicepreședinții instituției.

Candidatura lui Mircea Man va fi validată astăzi la Alba Iulia în cadrul unei întâlniri zonale a organizațiilor liberale din Transilvania.

Mircea Man: ”Eu nu mă consider candidat de președinte de Consiliu Județean, atâta vreme cât acesta este ales dintre consilieri. Consilierii, în momentul finalizării listelor, își aleg un președinte. Nu pot să spun că sunt un candidat care mă duc în Maramureș să mă lupt ca să ies președinte. Am exemple din propria experiență, când am negociat, din calitatea de președinte al PDL , și am pus președinte, dacă nu mă înșel, cu vreo patru voturi în plus”.

Desemnarea lui Mircea Man pune capăt unor speculații vehiculate în ultima vreme, conform cărora liberalii ar fi fost dispuși să-l susțină pe Zamfir Ciceu pentru această funcție. De fapt nu se va întâmpla mai nimic, doar că vom asista neputincioși la rotirea cadrelor incompetente.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA