spot_img
AcasăActualitateE DE BINE SAU DE RĂU? - 30% dintre unităţile de învăţământ...

E DE BINE SAU DE RĂU? – 30% dintre unităţile de învăţământ nu vor mai avea nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu

DISTRIBUIȚI

După ce şi-au dat seama că nu vor obţine autorizaţie de securitate la incendiu pentru toate şcolile, autorităţile vor schimbarea legislaţiei. Şcolile, grădiniţele, liceele şi universităţile vor obţine autorizaţia mai uşor. Iar 30% dintre ele nici nu vor mai avea nevoie de astfel de documente. Proiectul este propus chiar de Ministerul de Interne şi presupune reguli noi, inclusiv pentru pensiuni sau aziluri.

În Bucureşti, din 420 de unităţi de învăţământ doar 43 au autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru celalalte, autorităţile oferă de ani buni justificări, arată Știrile TVR.

La nivelul întregii ţări situaţia este şi mai alarmantă. Anul acesta, tavanele din două şcoli s-au prăbuşit. În prima, copiii nu erau la cursuri, iar în cealaltă trei elevi au fost răniţi. Guvernanţii vor să schimbe regulile de autorizare ISU.
Şcolile gimnaziale, liceele şi universităţile vor avea nevoie de autorizaţie doar dacă au suprafaţa totală mai mare de 600 de metri pătraţi. În cazul grădiniţelor şi şcolilor primare, scapă de autorizaţii clădiri mult mai mici, de sub 175 de metri pătraţi.

“Utilizatorii acestor spaţii, respectiv copiii de vârstă fragedă, nu au încă formate abilităţi privind modul de comportare în cazul unui cutremur sau unei situaţii de urgenţă”, spune colonelul Gabriel Duduc, şeful Direcţiei Prevenire din cadrul IGSU.

Cu alte cuvinte, elevii de gimnaziu şi liceu ar fi mai uşor de evacuat în cazul unor situaţii de urgenţă. 30% dintre clădirile în care funcţionează şcoli nu vor avea nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu. Convenabil pentru oficialii din Ministerul Educaţiei, care nici acum nu au o evidenţă clară a şcolilor cu probleme.
“Nu s-a făcut expertiză la toate corpurile de clădire, în condiţiile în care astăzi, în România, noiembrie 2017, nu ştim câte corpuri de clădiri avem în care funcţionează unităţile şcolare”, precizează ministrul Educaţiei Liviu Pop.

Potrivit proiectului, nu vor avea nevoie de securitate la incendiu nici azilurile de bătrâni cu o suprafaţă mai mică de 150 de mp şi 50 de locuri. Pensiunile vor fi obligate să investească în instalaţii de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu dacă au mai mult de 10 camere şi 50 de paturi.

Continuarea, AICI.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA