spot_img
AcasăAlteleEconomicE DE BINE - În Maramureș, rata șomajului a scăzut din nou....

E DE BINE – În Maramureș, rata șomajului a scăzut din nou. Vezi cifre oficiale

DISTRIBUIȚI

E DE BINE Rata șomajului în județul Maramureș este în scădere. Potrivit AJOFM Maramureș, rata șomajului înregistrat în Maramureș în luna octombrie a fost de 3,32%, cu 0.07 mai mică decât în luna septembrie și cu 0,12 mai mică față de cea din luna octombrie a anului trecut.


În jur de 6739 de șomeri au fost înregistrați în evidențele AJOFM Maramureș iar peste două mii dintre aceștia primeau indemnizație de șomaj. În urma calculelor a rezultat că rata șomajului la bărbați a scăzut cu 3,33% în luna octombrie, în rândul femeilor rata scăderii șomajului ajungând chiar la 3,38%.

Cei mai mulți oameni înregistrați ca șomeri aveau între 40 și 49 de ani, numărul acestora fiind de 1.738 de persoane, la polul opus aflându-se persoanele cu vârste cuprinde între 25 și 29 de ani. Numărul acestora a fost de 588 de persoane.

În profil teritorial, numărul șomerilor din Maramureș este următorul: La Agenția Locală din Baia Mare sunt înregistrați 3.246 de șomeri, urmată de Punctul de Lucru din Sighetu Marmației (1.041), Punctul de Lucru Borșa (962), Punctul de Lucru Vișeu de Sus (767) și Punctul de lucru Târgu Lăpuș (723).

Din punct de vedere al repartizării pe niveluri de instruire, cei fără studii și cei cu nivel de instruire primar, gimnazial și profesional au ocupat primul loc, cu un procent de 69% în rândul șomerilor. Șomerii cu nivel de instruire liceal și postliceal au ocupat un procent de 23,52%, în timp ce șomerii cu studii universitare, doar 6,64%.
ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA