AcasăActualitateSocialE DE BINE - Bani pentru fermieri !

E DE BINE – Bani pentru fermieri !

DISTRIBUIȚI

Până la 15 februarie fermierilor le vor fi plătiţi toţi banii necesari înfiinţării culturilor de primăvară. Sumele solicitate de APIA pentru plăţile pe suprafaţă se ridică la 973 milioane de lei, dupa cum a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la întâlnirea avută cu producătorii agricoli din sectorul vegetal şi zootehnic.

„Subvenţiile au putut fi plătite începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2014, graţie promulgării Legii bugetului de stat în decembrie 2013, care a făcut posibil un împrumut de la Trezoreria Statului de 6,3 miliarde de lei. Pentru SAPS, din cele 3,1 miliarde lei, APIA a solicitat deja pentru plată suma de 979 milioane lei. (…) Pentru sectorul zootehnic, CNDP-urile pentru ovine, acolo putem deja să plătim. Este pentru prima dată şi la ovine când putem să plătim atât de devreme, în luna ianuarie. S-au solicitat toţi banii pentru crescătorii de ovine, 345 de milioane de lei, care încep să fie plătiţi. Pentru crescătorii de ovine care sunt în zonele defavorizate şi care vor primi un supliment – anul acesta de 6,5 euro – plăţile vor începe la începutul lunii februarie”, a spus Constantin.

Şeful MADR le-a spus fermierilor că Legea Fondului Mutual a fost deja promulgată de preşedintele României, iar MADR va încuraja voluntariatul la asocierea în fondurile mutuale prin introducerea unei ‘prime de asigurare’. „Urmează să fie discutate în Parlament şi Legea pajiştilor şi Legea privind certificatele de producător”, a spus ministrul. De asemenea, Legea privind CNDP-urile care vizează îndreptarea situației fermierilor amendați de ANAF, producându-se prin aceasta și unele probleme legate de primirea subvențiilor de către aceștia, urmează a intra în procedură la cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al MADR.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA