AcasăActualitate112E-COLI DEPISTAT ÎN MARAMUREȘ – Bacteria a fost descoperită în mai multe...

E-COLI DEPISTAT ÎN MARAMUREȘ – Bacteria a fost descoperită în mai multe magazine și carmangerii din Maramureș și Bistrița-Năsăud

spot_img

DISTRIBUIȚI

E-COLI ÎN MARAMUREȘ  Un număr de 69 de probe dintr-un total de 1.484, prelevate în perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016, au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli, prezentă cu precădere în cârnaţi, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau caşcaval, informează luni Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Economica.net.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din Bucureşti şi toate judeţele tării, iar cele mai multe probe pozitive au fost depistate în judeţele Timiş, Sibiu, Maramureş, Vâlcea, Bucureşti, Bistriţa-Năsăud etc.

„Potrivit raportului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, în cadrul Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne şi produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi vită, carne tocată mânzat, cârnaţi, şnitel mânzat, hamburger vită), lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, caşcaval afumat, caş bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, caşcaval afumat). (…) În perioada menţionată, buletinele de analiză au confirmat prezenţa Escherichiei Coli verotoxigenă la 69 de probe (…)”, se arată în comunicatul ANSVSA, conform Someșeanul.ro.

Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-au depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control. Toate măsurile întreprinse de inspectorii sanitari veterinari în aceste cazuri au fost făcute publice şi postate pe pagina de web a fiecărei direcţii.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA