AcasăNews AlertE.COLI - Bacterie identificată în brânza proaspătă comercializată în Maramureș

E.COLI – Bacterie identificată în brânza proaspătă comercializată în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

E.COLI Controalele menite să identifice prezenta bacteriei E.Coli în alimentele pe care le cumpără maramureșenii sau în materiile prime folosite în unitățile de procesare a acestora se țin lanț.

E.COLI Oficialii Direcţiei Sanitar–Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureș arată că, pe parcursul lunii august, inspectorii de profil au recoltat 10 probe de carne de vită, tocată. De asemenea au fost recoltate probe de lapte și brânză proaspătă pentru a vedea dacă acestea corespund cerințelor.

Probele au fost analizate în laboratoarele specializate ale instituției. Acestea au relevat prezența E coli într-un singur produs. Este vorba de brânza proaspătă preparată din lapte crud recoltată.

Prin urmare, arată inspectorii sanitar-veterinari, întreaga cantitate de brânză care dealtfel nu a fost fabricată pe raza Maramureșului a fost ridicată și dirijată spre neutralizare. Nu a fost pusă niciun moment în pericol sănătatea consumatorilor.

Reamintim că verificările efectuate de inspectorii ANSVSA la mai mulţi agenţi economici din ţară au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în 14 probe din carne de oaie, vită, pastă de mici sau lapte puse la vânzare în restaurante, magazine, abatoare sau ferme din ţară.

Acţiunile de acest gen fac parte din Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă. Acesta a demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până la finalul acestui an.

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA