AcasăActualitateSocialE BINE SĂ ȘTIȚI – Din martie, tichete sociale pentru copiii care...

E BINE SĂ ȘTIȚI – Din martie, tichete sociale pentru copiii care merg la grădiniţă

DISTRIBUIȚI

Primele tichete sociale aferente legii „Fiecare copil la grădiniţă” (FCG) vor fi distribuite în cursul lunii martie. Proiectul va începe în grădiniţe pe 15 februarie, odată cu întoarcerea copiilor din vacanţă, iar primele tichete sociale vor fi primite în luna martie pentru prezenţa în luna februarie.

Valoarea tichetului este de 50 de lei şi se va acorda lunar, de acestea beneficiind familiile care au un venit maxim pe membru în valoare de 284 de lei. Acordarea lor este condiţionată de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă, iar părinţii vor avea dreptul la trei învoiri pe lună. Legea va asigura sprijinul necesar familiilor defavorizate să îşi trimită copiii la grădiniţă în fiecare zi. Prin acest proiect se vrea creşterea prezenţei copiilor la grădiniţă, având în vedere cât de importantă este această etapă în dezvoltarea copiilor şi rezultatul se vede în uşurinţa cu care copiii se integrează la şcoală după aceea.

Legea 248/2015, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele României, transformă în program naţional programul-pilot „Fiecare copil în grădiniţă”, iniţiat în 2010 de Asociaţia OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Ministerul Muncii a identificat la nivel naţional 111.000 de copii care vor putea beneficia de prevederile Legii FCG.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA