AcasăActualitateSocialE BINE SĂ ȘTIȚI – De la 1 martie avem un nou...

E BINE SĂ ȘTIȚI – De la 1 martie avem un nou tip de factură la energia electrică

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a emis o variantă unică la nivel naţional a facturii la energia electrică, noul model, mult simplificat, va fi mult mai uşor de descifrat de către consumatori şi se aplică începând cu data de 1 martie 2016.

Noul tip de factură precizează clar atât valoarea de plată curentă, cât şi consumul de energie electrică realizat. Un element de noutate îl reprezintă introducerea comparaţiei de consum curent atât cu perioada anterioară, cât şi cu aceeaşi perioadă din anul precedent, consumatorul având astfel posibilitatea să găsească soluţii de optimizare a consumului de energie electrică.

În afara acestor informaţii, pe prima pagină consumatorii vor regăsi şi informaţiile despre client şi locul de consum, perioada de facturare, tipul de factură, precum şi data scadentă.

Pe a doua pagină sunt toate detaliile necesare unei mai bune informări asupra valorii finale pe care o plăteşte consumatorul prin factură, respectiv: valoarea tarifului de transport, valoarea tarifului de servicii de sistem, tariful de distribuţie, valoarea taxei radio-TV sau valoarea certificatelor verzi şi bonusul de cogenerare.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA