spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICDupă un lung şir de bâlbe, Ioan Rus şi Victor Paul Dobre...

După un lung şir de bâlbe, Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din fruntea MAI!

DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne Ioan Rus a anunţat luni dimineaţă că a demisionat din funcţie. Rus a acuzat că s-au făcut „presiuni” din partea lui Traian Băsescu şi a lui Crin Antonescu.
De asemenea, a demisionat şi Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru administraţie.
Demisia celor doi vine după ce au fost acuzaţi de foarte multă lume în scandalul listelor electorale, care sunt pline de persoane decedate.
„Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumătate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare”, a spus Ioan Rus.
El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, chiar bine” şi că el este un politician „onest, corect”.
Ioan Rus a anunţat după conferinţa de presă în care şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.
UPDATE Noii miniştri ar putea fi anunţaţi astăzi
Premierul Victor Ponta va merge la Cotroceni azi, la ora 12.00, potrivit Antenei 3. Unul dintre numele vehiculate pentru portofoliul Internelor este Liviu Dragnea.

 

Crin Antonescu: Nu am facut nicio presiune politica asupra lui Ioan Rus

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a reactionat la demisiile lui Ioan Rus si a lui Victor Paul Dobre, afirmand ca, desi existau motive ca Ioan Rus sa-si dea demisia, nu a discutat nimic cu acesta, legat de parasirea functiei si nici nu a exercitat presiuni politice.

„Am discutat, la solicitarea domniei sale, despre aderarea Romaniei la Schengen. Nu am discutat si nu am facut nicio declaratie publica la adresa domniei sale. Nu am nicio explicatie pentru decizia domniei sale. Cred ca existau motive pentru care dl Rus sa demisioneze, motive ce tin de organizarea referendumului”, a declarat Crin Antionescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.
Ioan Rus a reclamat, in declaratia prin care si-a anuntat demisia, presiuni politice „de la Traian Basescu la Crin Antonescu”.
„Dezmint cea mai mica discutie privata si cu atat mai mult oficiala, din privinta mea, cu domnia sa”, a spus presedintele interimar.
„Eu sunt perfect de acord cu faptul ca dl Rus avea toate motivele sa-si dea demisia, am contestat pasajul privitor la numele meu, pentru ca nu m-am aflat printre cei care au comentat public la adresa dlui Rus”, a adaugat Antonescu.

Intrebat daca demisia lui Rus si a lui Victor Paul Dobre nu arunca in aer coalitia de guvernare, presedintele interimar a opinat ca nu crede acest lucru. „Este vorba despre capacitatea si rapiditatea primului ministru si a coalitiei de guvernare, de a opera inlocuiri. Cred ca pot exista noi titulari inca de astazi (luni – n.red.)”, a spus Antonescu.
„Cred, principial, ca poate folosi bunei functionari a ministerilor in discutie. Alti titulari pot avea sansa sa faca sa functioneze institutiile”, a mai spus presedintele interimar.

VEZI AICI DE CE A FOST DEMIS

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA