AcasăEvenimentSportDUPĂ PRELUNGIRI – Știința Baia Mare a pierdut finala Cupei României în...

DUPĂ PRELUNGIRI – Știința Baia Mare a pierdut finala Cupei României în fața echipei fostului ei antrenor

DISTRIBUIȚI

DUPĂ PRELUNGIRI Disputată pe stadionul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, finala Cupei României ediția 2017-2018 a revenit echipei CSM București care, după o partidă dramatică, ce a necesitat prelungiri pentru stabilirea învingătoarei, s-a impus în fața celor de la Știința Baia Mare cu rezultatul de 27-26, după 80 de minute consemnându-se egalitatea, 19-19.

Așa cum era de așteptat, având în vedere miza partidei, primele minute au însemnat un joc echilibrat, astfel ca Taniela Maravunawasawasa a profitat de ocazia avută și a deschis scorul dintr-o tentativa de țintă, însă imediat Valentin Calafeteanu a egalat prin același procedeu. Până la jumătatea primei reprize rezultatul s-a menținut, cel care avea sa modifice tabela de marcaj fiind din nou Taniela Maravunawasawasa, mijlocașul la deschidere al zimbrilor.

CSM București a trecut în ofensiva și Valentin Calafeteanu a marcat din dropgol, dar tot dintr-un dropgol Taniela Maravunawaswasa i-a readus din nou în avantaj pe cei de la Știința Baia Mare, astfel că după primele 40 de minute elevii lui George Sava se aflau într-un avantaj fragil de numai trei puncte grație concretizării tentativelor de țintă de care au profitat.

Debutul părții secunde a adus și prima ocazie reală de marcare a unui eseu și după ce Cristi Chirică nu a reușit să ducă balonul până în terenul de țintă, puțin mai târziu Mtya Dumani a bătut apărarea bucureștenilor, încercare transformată de Taniela Maravunawasawasa, băimărenii desprinzându-se la 16-9.

Tigrii au revenit însă în joc și Darren Baron a concretizat doua lovituri de pedeapsă, însă în minutele care au urmat, deși Sean Morrell s-a aflat pe banca pedepselor pentru un cartonaș galben, ecartul nu a scăzut din lupta surdă a înaintărilor rezultând alte doua eliminăari temporare ale jucătorilor Constantin Pristaviță, respectiv Omar Baliashvili.

Pe finalul timpului regulamentar de joc, CSM Bucuresti a forțat victoria și presiunea trupei lui Eugen Apjok s-a materializat prin eseul lui Omar Baliashvili, transformat de Darren Baron, însă bucureștenii nu au putut gestiona fără greșeală ultimul atac al maramureșenilor și Taniela Maravunawasawasa a trimis finala în prelungiri cu o lovitura de pedeapsă.

Prima repriza a prelungirilor i-a readus pe băimăreni la conducere, 26-22, o încercare reușind-o Florin Bârdașu, transformată de Taniela Maravunawasawasa, respectiv o penalitate trecută în contul lui Darren Baron.  Lovitura de grație a venit însă de la Sioeli Lama care a fructificat la colț o acțiune venită pe fondul presiunii CSM-ului, puncte care au decis rezultatul final.

Astfel la prima participare într-o finală, CSM București cucerește primul trofeu din istoria clubului, respectiv Cupa României, trofeu care trei sezoane consecutiv s-a aflat în posesia Timișoarei Saracens.

Înaintea finalei, antrenorul Eugen Apjok a declarat:

”Este o finală în care suntem conştienţi că pornim cu a doua şansă, Baia Mare este o echipă mai experimentată, are deja experienţa mai multor finale jucate. Am însă încredere în echipa noastră, este foarte important să putem să jucam 80 de minute la cel mai bun nivel, să punem cap la cap cele două reprize bune din cele două meciuri, să avem un joc constant. Maramureşenii au experienţă mai mare ca echipă, gestionează mai bine presiunea finalelor, ceea ce poate fi şi un plus, dar şi un minus. Pe de altă parte, jucătorii noştri sunt foarte entuziaşti şi încrezători şi îşi doresc foarte mult câştigarea unui trofeu. Cred că până la urmă detaliile vor face diferenţa în această finală. Noi vrem să câştigăm. Dorim să aducem primul titlul in palmaresul CSM-ului”.

După cum s-a putut vedea pe teren, fostul antrenor al zimbrilor băimăreni a avut dreptate.

C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.M.București 26-27 (9-6, 19-19, 26-22)

Cupa României Finala

Sâmbătă 31 martie 2018 ora 11.00

Stadionul: Parcul Sportiv Universitar dr.Iuliu Hațieganu Cluj Napoca

Arbitrii: Alexandru Eugen Ionescu (București), Alexandru Nițulescu (București), Ciprian Costache (Iași)

Observator: Bogdan Budișteanu (Iași)

C.S.M.Știința Baia Mare: 15.Ionuț Botezatu, 14.Adrian Apostol, 13.Alexandru Bucur, 12.Sione Fakaosilea, 11.Jone Nasalo, 10.Taniela Maravunawasawasa, 9.Bidzina Shamkaradze-cpt, 1.Constantin Pristaviță, 2.Iuri Natriashvili, 3.Waisea Nailago, 4.Florian Roșu, 5.Dumani Siphosethu Mtya, 6.Cristian Chirică, 7.Sean Morrell, 8.Răzvan Ailenei

Rezerve: 16.Florin Bârdașu, 17.Silviu Suciu, 18.Domițian Mureșan, 19.Mihai Dico, 20.Alexandru Țiglă, 21.Mihai Lămboiu, 22.George Oprea, 23.Feofaaki Holoia

Antrenori: George Sava, Vasile Lucaci

C.S.M.București: 15.Sioeli Lama, 14.Jack Cobden, 13.Cătălin Prunaru,12.Moa Mua Maliepo, 11.Cosmin Iliuță, 10.Daniel Cornelius Faasen, 9.Valentin Calafeteanu, 1.Alexandru Savin, 2.Alexandru Oancea, 3.Omar Baliashvili, 4.Davit Gigauri, 5.Johannes Van Heerden, 6.Adrian Ion-cpt, 7.Riley Winter, 8.Kamil Sobota

Rezerve: 16.Makefu Tongia, 17.Vasile Bălan, 18.Marius Zelco Pocriș,19.Daniel Carpo, 20.Stelian Burcea, 21.Tudorel Bratu, 22.Darren Baron, 23.Marian Ispir

Antrenori: Eugen Apjok, Lasha Tavartkiladze

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA