AcasăNews AlertDUPĂ PATRU ANI - Legea Tineretului, adoptată de parlament. Deputat Norbert Apjok:...

DUPĂ PATRU ANI – Legea Tineretului, adoptată de parlament. Deputat Norbert Apjok: „Ne bucurăm că am legiferat-o, acum e important să monitorizăm îndeaproape aplicarea ei”

DISTRIBUIȚI

Deputații au adoptat în urmă cu câteva zile una dintre cele mai importante inițiative, care a fost blocată în parlament mai mult de patru ani. Este vorba despre Legea Tineretului, care, printre altele, are ca obiect îmbunătățirea cadrului juridic necesar asigurării tuturor stadiilor de implementare a politicilor de tineret, a participării active și incluzive a tinerilor la viața societății și alte aspecte extrem de importante pentru această categorie a populației. Cu 271 de voturi pentru, două împotrivă și șapte abțineri, legea a fost adoptată de către Camera Deputaților.

Unul parlamentarii cei care au votat pentru și care au fost extrem de vocali în ultimii ani pentru adoptarea acestei legi este deputatul maramureșean Norbert Apjok. Acesta vine din sfera organizațiilor de tineret, fiind și înainte și după ce a fost ales parlamentar, implicat în organizarea de proiecte și diverse acțiuni destinate tinerilor.

Am ajuns în parlament fiind înainte în sfera organizaților de tineret. Cunosc în amănunt problemele cu care se confruntă atât tinerii cât și organizațiile de tineret. Trebuia de mult să oferim pentru ei un cadru legislativ. Această lege a stat în parlament încă din 2018. Mă bucur că, deși au trecut patru ani în care unii au ignorat-o, am ajuns în punctul în care a fost adoptată. După bucuria firească de a vedea acest proiect devenind lege, consider că trebuie să o monitorizăm cu atenție și să ne asigurăm că va fi pusă în aplicare fără nici o întârziere și punctual. Tineretul reprezintă nu doar viitorul țării ci și un important segment al societății, un segment puternic care trebuie să fie prezent la fel de puternic în tot ceea ce ține de organizarea statului. Prin adoptarea acestei legi s-au deschis porțile către strategia de tineret la un alt nivel. Sunt onorat și mulțumit că am avut un rol în acest demers„, a declarat Norbert Apjok.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA