AcasăEvenimentSportDUPĂ OPT ANI - Canotajul românesc revine pe podiumul olimpic!

DUPĂ OPT ANI – Canotajul românesc revine pe podiumul olimpic!

spot_img

DISTRIBUIȚI

DUPĂ OPT ANI, canotajul românesc revine pe podiumul olimpic. Fără medalie la Londra, în 2012, unul dintre cele mai de succes sporturi din ţara noastră a îmbogăţit zestrea de medalii a delegaţiei României la Rio, prin bronzul câştigat de echipajul feminin de 8+1.

Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Adelina Bogus, Ioana Strungaru, Laura Oprea, Iuliana Popa, Mihaela Petrilă, Mădălina Bereş şi Daniela Druncea au făcut o cursă tactică foarte bună şi, graţie unei reveniri spectaculoase pe ultimii 500 de metri, au încheiat pe locul 3, cronometrate în 6:04.10

Canotoarele noastre nu au început foarte rapid finala, iar după 500 şi 1.000 metri ocupau doar locul 5. Lucrurile nu păreau să se îmbunătăţească odată cu apropierea finalului. Ba mai mult, la 1.500 de metri, româncele erau pe poziţia a şasea, ultima. Cursa a fost, însă, una foarte strânsă, astfel că pe ultima parte sportivele noastre au putut forţa o revenire şi doar foarte puţin a lipsit să transforme medalia de bronz într-una de argint.

Medalia de aur a fost câştigată de echipajul din Statele Unite (6:01.49), în timp ce Marea Britanie a luat argintul (6:03.98).

În 2008, la Beijing, fetele de la 8+1 au cucerit de asemenea medalia de bronz, după ce, la precedentele trei ediţii – Atlanta 1996, Sydney 2000 şi Atena 2004 – au adus acasă aurul.

Este a 38-a medalie olimpică adusă de canotaj României, a noua de bronz. Ţara noastră are 19 medalii de aur în acest sport la JO şi alte 10 de argint.

La actuala ediţie, România are patru medalii – una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (Horia Tecău şi Florin Mergea, la dublu, în concursul de tenis) şi două de bronz (halterofilul Gabriel Sîncrăian, la 85 kg, şi echipajul feminin de 8+1).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA