AcasăActualitate112DUPĂ GRATII – Notar din Iaşi, condamnat la închisoare după ce a...

DUPĂ GRATII – Notar din Iaşi, condamnat la închisoare după ce a ajutat doi traficanţi de droguri

DISTRIBUIȚI

DUPĂ GRATII  Notarul Aurora Cornea a fost condamnat la închisoare. Judecătorii Curții de Apel Iași au decis condamnarea femeii la opt luni de închisoare pentru fals intelectual. Alături de ea, a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă și secretarul ei de birou, Ion Pavel. Amândoi au fost la un pas de a ajunge după gratii. Judecătorii au dispus însă suspendarea pedepselor, scrie bzi.ro

Aurora Cornea, notar în localitatea Negrești, a declanșat un scandal de proporții.

În februarie 2015, a fost trimisă în judecată într-un dosar scandalos. Notarul a acceptat să autentifice un contract de comodat pe numele unui bărbat mort. Persoana, care figura ca titular, murise de doi ani. Astfel, notarul ar fi ajutat doi traficanți de droguri din Iași.

FINAL TRAGIC – O româncă a murit într-un accident rutier în Cipru, în luna de miere

Contractul de comodat viza o mașină pe care unul dintre bărbați o cumpărase, fără acte, de la unchiul său, atunci când acesta din urmă trăia. Autoturismul a fost folosit apoi pentru a transporta 1,3 kilograme de cannabis în Spania.

„Situația de fapt relevată a fost stabilită pe baza actelor dosarului din care rezultă dincolo de orice dubiu că la data de 13.06.2012, numitul Rusescu Mihai era decedat, dar și din coroborarea declarațiilor inculpaților Bahna Simion și Rusescu Oprea Ciprian”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

BAHAMAS LEAKS – Cine sunt românii cu offshore-uri în Bahamas

Documentul controversat a fost descoperit de procurorii DIICOT Iași, în momentul în care traficanții au fost prinși, în flagrant, cu stupefiantele în portbagaj. După ce au percheziționat autoturismul, mascații au găsit și contractul de comodat cu parafa notarului Aurora Cornea.

Traficanții George Simion Bahna și Oprea Ciprian Rusescu au fost prinși și, spre suprinderea tuturor, au recunoscut toate acuzațiile. Bărbații au fost trimiși în judecată și au fost deja condamnați la închisoare.

Cu toate acestea, notărița spune că este nevinovată. Aurora Cornea susține că a încheiat contractul de comodat în prezența proprietarului mașinii.

Sursă

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA