spot_img
AcasăActualitateSocialDupă demisia Marianei Pop, ISJ Maramureș va fi condus de Cristian Heuberger....

După demisia Marianei Pop, ISJ Maramureș va fi condus de Cristian Heuberger. Pentru toate posturile de inspectori generali, adjuncți și directori de școli se va organiza concurs!

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educaţiei a informat că până marţi au fost eliberaţi din funcţii 24 de inspectori generali şi 21 de adjuncţi, majorităţii încetându-le detaşarea în aceste posturi.
„Până la data de 5 iunie 2012, au fost emise ordine de eliberare din funcţie pentru 24 de inspectori şcolari generali, dintre care 13 prin demisie şi 11 prin încetarea detaşării. Pentru funcţiile de inspector şcolar general adjunct au fost emise 21 de ordine de eliberare din funcţie, dintre care şase prin demisie şi 15 prin încetarea detaşării, în timp ce pentru funcţia de director al Casei Corpului Didactic au fost emise două ordine de eliberare din funcţie din cauza încetării detaşării”, precizează Ministerul Educației.
Printre cei 13 inspectori generali care au demisionat se numără și Mariana Pop, cea care a condus ISJ Maramureș în ultimii patru ani. În locul ei, ministrul Liviu Marian Pop l-a numit interimar, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției, pe profesorul Cristian Heuberger, titular la catedra de matematică a Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare.
Potrivit proiectului de calendar al desfăşurării concursurilor, în 20 iulie se anunţă desfăşurarea concursului în presa centrală (de către MECTS) şi locală (de către inspectoratul şcolar). Între 27 iulie şi 3 august se fac înscrierile candidaţilor, în 30 iulie 2012 se emit ordinele privind numirea comisiei de elaborare a subiectelor şi a comisiei de concurs.

Între 6 şi 08 august se vor depune dosarele candidaţilor la MECTS, în 10 august – stabilirea programului concursului; 20 – 27 august – desfăşurarea concursului/afişarea rezultatelor; 21 august – 3 septembrie – înregistrarea eventualelor contestaţii ; 30 august – 12 septembrie – rezolvarea contestaţiilor şi comunicarea către petenţi a rezultatelor finale şi în 15 septembrie se vor emite ordinele de numire.
Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, susţinea că un concurs pentru inspectorii şcolari este necesar în vederea eliminării numirilor politice pe astfel de funcţii. „Suntem foarte bine pregătiţi pentru examenul de Bacalaureat. Avem o mică problemă, trebuie să o spunem, cea legată de inspectorii şcolari generali sau generali adjuncţi, care răspund ca preşedinţi de comisii judeţene, fapt pentru care, dacă aceştia sunt implicaţi în campania electorală, trebuiesc înlocuiţi. Ca să liniştim chestiunea aceasta politică, la finalul lunii august se va organiza concurs de inspector şcolar general”, a spus Pop.
Acesta preciza că ministerul va organiza concursul în perioada 20-25 august, iar în lunile septembrie şi octombrie vor fi iniţiate concursuri pentru funcţiile de inspectori şcolari adjuncţi şi directori de unităţi şcolare, care vor avea astfel stabilitate pe o perioadă de patru ani.
Pop a precizat că, din luna iunie, niciun director nu mai este în funcţie prin concurs, deoarece ultimul concurs a avut loc în mai 2008, mandatul a expirat, astfel că se impune organizarea unui nou concurs naţional pentru directori de unităţi şcolare.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA