AcasăAlteleEconomicDUPĂ ARESTĂRILE ÎN MASĂ DIN ARABIA SAUDITĂ - Prețul petrolului a ajuns...

DUPĂ ARESTĂRILE ÎN MASĂ DIN ARABIA SAUDITĂ – Prețul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

DUPĂ ARESTĂRILE ÎN MASĂ  Arestarea unor foşti şi actuali de rang înalt din Arabia Saudită, suspectaţi de corupţie, a făcut ca prețul petrolului să urce la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. „Arestările au mărit probabilitatea de instabilitate din regat”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital, fond de hedging din New York, informează news.ro.

Zeci de persoane, între care prinţi, miniştri şi miliardari, au fost arestate în Arabia Saudită într-o amplă investigaţie de corupţie, între aceştia aflându-se şi oficiali care au legătură cu uriaşul producător de petrol Aramco.

Preţul petrolului de referinţă la bursa din New York a atins în iunie un minim de 42,05 dolari pe baril, dar de atunci a urcat cu 15 dolari, la peste 57 de dolari pe baril. Creşterea de luni a cotaţiilor petrolului a favorizat şi avansul titlurilor companiilor producătoare, iar indicele Standard & Poor’s 500 Energy a urcat cu până la 1,8%.

Petrolul a fost cotat în creştere în ultimele patru săptămâni, pe fondul semnelor că supra-oferta de pe piaţa mondială este în declin, ca reacţie la acordul de reducere a producţiei al OPEC şi al unor prodicători din afara organizaţiei, cum este Rusia.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate, cu livrare în decembrie, a urcat cu 1,45 dolari, la 57,09 dolari pe baril, la bursa din New York. Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, cu livrare în ianuarie, a avansat cu 1,81 dolari, la 63,88 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după iunie 2015.

Între timp, indicele Bloomberg al dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de 10 valute importante, a scăzut cu până la 0,3%. Deprecierea dolarului creşte atractivitatea investiţiilor în mărfuri.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA