AcasăEvenimentSportDUPĂ 12 ANI – România are o nouă campioană europeană, Elizabeta Samara...

DUPĂ 12 ANI – România are o nouă campioană europeană, Elizabeta Samara fiind eroina întrecerii!

DISTRIBUIȚI

Elizabeta Samara a intrat în posesia medaliei de aur în proba de simplu, după ce a învins-o duminică în finală pe olandeza Jie Li cu scorul de 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4), la Campionatele Europene de tenis de masă de la Ekaterinburg (Rusia). 

Elizabeta Samara, multiplă campioană europeană la dublu feminin şi dublu mixt, a câştigat în Rusia primul ei titlu european la simplu şi aduce României primul aur continental după o pauză de 12 ani de la precedentul succes al Otiliei Bădescu din 2003.

În finală, Samara a avut un meci dificil în prima parte în faţa unei olandeze de origine chineză. Deşi, Eliza a câştigat primul set, a fost condusă apoi cu 2-1 şi 3-2 la seturi. În ultimele 2 seturi însă, românca şi-a dovedit superioritate şi s-a impus clar cu un dublu 11-4, obţinând medalia de aur.

Până în finală, Samara le-a eliminat succesiv pe Alexandra Privalova (Belarus) cu 4-1, slovaca Eva Odorova cu 4-0, Tetiana Bilenko (Ucraina) cu 4-0, Georgina Pota (Ungaria) cu 4-1 şi pe rusoaica Polina Maihailova cu 4-1. Samara a mai câştigat la Ekaterinburg încă două medalii de argint: cu echipa şi la dublu alături de unguroaica Georgina Pota.

După o finală extrem de disputată, în care a revenit de la 1-3, Samara era extrem de obosită, dar și fericită în egală măsură. Campioana europeană a spus că nu se aștepta la o astfel de desfășurare a partidei cu Jie Li, într-o declarație pe care a acordat-o pentru Pro Sport.

”A fost o finală foarte grea, dar mă bucur că am ieșit locul unu. A fost nesperat de greu, dar mă bucur foarte mult. În rest, nu știu ce să vă mai spun. Le mulțumesc celor de acasă care m-au susținut”, a spus Elizabeta.

Sportiva noastră a avut și un motiv în plus pentru a sărbători după succesul obținut împotriva olandezei. Elizabeta Samara i-a transmis un ”La mulți ani!” antrenorului său, Viorel Filimon, a cărui zi de naștere a coincis cu cea a finalei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA