spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICDUMINICA TOMII – Slujbă arhierească la Sighetul Marmației

DUMINICA TOMII – Slujbă arhierească la Sighetul Marmației

DISTRIBUIȚI

În cea de a doua Duminică după Sfintele Paşti, duminică, 19 aprilie 2015, credincioşii au fost martori, prin pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, la momentul în care Sfântul Apostol Toma a atins rănile Mântuitorului Iisus Hristos, după învierea Sa: „Şi a răspuns Toma şi I-a zis: Domnul meu şi Dumnezeul meu! Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut, ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!“.

În această duminică, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul“ din municipiul Sighetul Marmaţiei. 

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Ioan Turda a fost hirotonit întru diacon. Lucrările la impozanta catedrală din Sighetul Marmaţiei au început în 1996.

„În urmă cu 19 ani, aici a fost pusă piatra de temelie a acestei catedrale, ca o recompensă spirituală pentru că acest oraş, Sighetul, este fosta capitală a Maramureşului istoric. Întrucât credincioşii ortodocşi sunt majoritari în acest oraş se cuvenea ca această catedrală să fie un simbol al majorităţii ortodoxe. Această biserică este adusă ca un prinos de rugăciune şi de jertfă pentru că aici la Sighet a fost o mare închisoare, în care a murit elita societăţii româneşti“, a spus parohul Vasile Petrovai.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA