AcasăEvenimentDUMINICA FLORIILOR – Praznic, hirotonire şi procesiune la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”din...

DUMINICA FLORIILOR – Praznic, hirotonire şi procesiune la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”din Baia Mare (FOTO)

DISTRIBUIȚI

DUMINICA FLORIILOR Duminică, 9 aprilie, ziua Intrării Domnului în Ierusalim, preasfinţitul părinte episcop Iustin a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”din Baia Mare, înconjurat de un sobor alcătuit din preoţii slujitori ai sfântului locaş, în frunte cu arhim. dr. Casian Filip, eclesiarhul acestui loc de închinare şi rugăciune.

În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Ioan Radu Timiş, care va fi sfinţit întru preot pe seama Parohiei Viile Apei, ca urmare a câştigării concursului organizat de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

El este absolvent al Facultăţii de Teologie. Între multele mii de credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie s-a aflat şi primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei, dirijat de prof. Alina Ureche.

Cuvântul de învăţătură rostit de preasfinţitul părinte episcop Iustin s-a referit la cele petrecute din sâmbăta învierii lui Lazăr din morţi şi până la Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, pe mânzul asinei, ca să se împlinească proorocia.

I s-a făcut o primire triumfală, cu ramuri de finic în mâini, ca la împăraţi, de către marea mulţime de oameni veniţi să-L vadă în urma minunii învierii lui Lazăr din morţi, la patru zile după ce acesta fusese pus în mormânt.

După încheierea Sfintei Liturghii, credincioşii au făcut o scurtă procesiune în jurul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”, simbolizând drumul parcurs de Iisus Mântuitorul spre Ierusalim, după care preasfinţitul părinte Iustin a binecuvântat ramurile de salcie cu care, în mâini, credincioşii s-au îndreptat spre casă.

sursa INFO şi FOTO www.episcopiammsm.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA