AcasăNews AlertDUMINICA FLORIILOR - Intrarea Domnului în Ierusalim, cea mai importantă sărbătoare care...

DUMINICA FLORIILOR – Intrarea Domnului în Ierusalim, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele

DISTRIBUIȚI

DUMINICA FLORIILOR Creștinii ortodocși şi catolici sărbătoresc duminică, 8 aprilie, Duminica Floriilor, praznicul care vestește intrarea în Săptămâna Mare.

An de an, în duminica dinaintea Sărbătorii Învierii, Biserica Ortodoxă marchează intrarea Mântuitorului în Ierusalim, unde a fost aclamat de localnicii care purtau frunze de palmier în mâini.

Cu o săptămână înaintea Patimilor Sale, Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli ai săi. Mulțimea l-a întâmpinat cu ramuri de curmal, recunoscându-l ca fiind adevăratul Mântuitor.
florii2

Din această zi, biserica oficiază în fiecare seară Deniile, în amintirea zilelor din Săptămâna Patimilor, credincioșii petrecându-l prin slubje pe Iisus pe drumul Crucii, până la moarte și Înviere.

Sărbătoarea Floriilor vine cu ultima dezlegare a Postului Paștelui iar cei care respectă tradiția mănâncă astăzi pește.

Procesiuni de Florii au fost organizate, sâmbătă, în toate eparhiile Patriarhiei Române din țară și din străinătate.

florii1

Floriile deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paște, de după cele 40 de zile de post, când credincioșii se pregătesc de intrarea în taina Săptămânii Sfintelor Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos.

Anul trecut, între Paștele catolic și cel ortodox a fost o diferență de cinci săptămâni, primul fiind sărbătorit la 27 martie, iar cel de-al doilea la 1 mai. În 2017, însă, paștele catolic și cel ortodox cad în aceeași zi, la 16 aprilie.

În Duminica Floriilor îi sărbătorim pe toți cei cu nume de floare! La mulți ani!

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA