AcasăLifestyleSănatateDULCIURI DE POST - Rețetă de gogoși pufoase

DULCIURI DE POST – Rețetă de gogoși pufoase

spot_img

DISTRIBUIȚI

DULCIURI DE POST Dacă îți este poftă de ceva bun în Postul Paștelui, ți-am pregătit o rețetă de gogoși pufoase de post, care este și ușor de făcut.

DULCIURI DE POST Cu ajutorul acestei rețete vei obține cele mai pufoase și mai gustoase gogoși, fără să folosești ingrediente scumpe.

Cu acest desert vei încânta toată familia și vei continua să îl prepari chiar și după ce postul va trece. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepară aceste gogoși de post!

Ingrediente:

– o jumătate de kilogram de făină albă
– 200 de ml de apă
– 50 ml de ulei
– 4 linguri de zahăr
– un pliculeț de zahăr vanilat
– o lingură de esența de vanilie
– 25 de grame de drojdie proaspătă
– un vârf de cuțit de sare
– ulei pentru prăjit
– zahăr pudră

Mod de preparare:

Într-un castron mic se pun drojdia, două trei linguri de apa călduță și o lingură de zahăr și se amestecă foarte bine. Se lasă maiaua la crescut.

Între timp, într-un vas mai mare se amestecă făină, restul de zahăr, sărea și zahărul vanilat.

Se pune apa la încălzit și se adaugă maiaua peste ingredientele uscate. Apa călduță se toarnă peste compoziție împreună cu uleiul și esența de vanilie.

Aluatul se frământă bine și se lasă la crescut cel puțin 30-40 de minute. Se împarte apoi în două bucăți din care se întind, pe o suprafața pudrată cu făină, două foi.

Cu ajutorul unui pahar se formează gogoșile și se pun la prăjit în ulei foarte bine incis. Dacă îți dorești, le poți umple cu gem sau dulceața. La final se pudrează gogoșile cu zahăr. Se servesc calde.

sursa INFO

sursa FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA