AcasăActualitateSocialDramă în Sănătatea românească! Numai în acest an au plecat afară 1.605...

Dramă în Sănătatea românească! Numai în acest an au plecat afară 1.605 de medici. S-au deblocat posturi dar nu-i cine să le ocupe!

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat că 1.605 medici au plecat numai în acest an din România pentru a profesa în străinătate, susţinând că medicii rezidenţi ar trebui să fie plătiţi mai bine.
Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor din România, deşi s-au deblocat posturi în sistemul sanitar, nu sunt persoane care să le ocupe deoarece tot mai mulţi medici preferă să profeseze în străinătate.
„1.605 medici au plecat numai în acest an din România ca să profeseze în străinătate. Vă daţi seama ce înseamnă acest lucru pentru sistemul de sănătate? S-au deblocat posturi, dar paradoxul este că nu are cine să se înscrie la concurs. Noi insistăm cu rezidenţii, să fie mai bine plătiţi, pentru că ne gândim la binele sistemului. Dacă ar fi mai bine plătiţi, nu ar mai pleca din ţară. Numai în Marea Britanie sunt 4.100 de medici români cu acte oficiale”, a declarat joi Vasile Astărăstoae, la Timişoara.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România a subliniat că un medic rezident are, în primul său an, un salariu de aproximativ 700 de lei, din care trebuie să supravieţuiască, în condiţiile în care un tratat medical costă minimum 250 de euro.
„Un medic rezident câştigă un salariu de 700 de lei pe lună din care îşi plăteşte gazda, masa şi instrucţia. Aceasta în condiţiile în care cel mai ieftin tratat medical nu costă sub 250 de euro. Un secretar al unei comune sub 3.000 de locuitori are un salariu de circa 2.100 de lei şi în acest caz nu se solicită studii superioare”, a precizat Astărăstoae.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA