AcasăActualitate112DRAMĂ ÎN MARAMUREȘ - Speriată, singură și trăind în condiții greu de...

DRAMĂ ÎN MARAMUREȘ – Speriată, singură și trăind în condiții greu de imaginat, o bătrână de 80 de ani a fost anunțată moartă prin 112

spot_img

DISTRIBUIȚI

O intervenție emoționantă a avut loc ieri în munții Maramureșului, mai exact în zona Podurile Popii spre Bocicoel. Un telefon la 112 i-a alertat pe salvatori: un localnic care locuiește în aceeași zonă a anunțat dispariția de două-trei zile a unei bătrâne de 80 de ani, presupunându-se că aceasta ar fi decedat în casă. De menționat este și faptul că localitatea este în carantină din cauza pandemiei de Sars-CoV-2.

Intervenția nu a fost deloc una ușoară. Salvamontiștii s-au așteptat ca la fața locului să găsească un cadavru, însă, ajunși la casa bătrânei, au avut parte de o surpriză. Femeia în vârstă de 80 de ani era în viață.

Vârstnica trăiește în schimb în condiții greu de imaginat pentru oricine. Aceasta le-a povestit salvatorilor că nu se poate gospodări singură și, de 4 zile, persoana care trebuia să o viziteze zilnic nu a mai trecut deloc pe la ea. Femeia era speriată, a refuzat comunicarea și nu a dorit să fie coborâtă de salvatorii montani până la ambulanță pentru verificări medicale, astfel că echipajul medical, ajuns cu greu la casa acesteia, a monitorizat-o la fața locului.

Este unul dintre prea multele cazuri de acest fel din toată țara. Oameni în vârstă uitați de autorități, de familie, chiar și de cei care ar trebui să aibă grijă de ei. După o viață întreagă de muncă, își trăiesc bătrânețile în neputință, numărând fiecare zi care trece.

Dar cum o vorbă populară spune că e mai bine mai târziu decât niciodată, cazul femeii a fost preluat de Centrul de Asistență din Vișeu de Jos. În același timp, salvamontiștii ne-au declarat că le-au fost solicitate date de contact ale bătrânei de către cei de la ASSOC, pentru a veni în sprijinul acesteia.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA