AcasăActualitatePoliticDragă Stolo se vrea în locul lui Emil Boc

Dragă Stolo se vrea în locul lui Emil Boc

DISTRIBUIȚI

Se zvoneşte că Boc urmează să fie mazilit, postul său scos la concurs, iar concursul dedicat fie lui Blaga, fie lui Stolojan, în funcţie de grosimea sforilor trase de păpuşari. Până acum, ştiinţa n-a elucidat dacă Stolojan este competentul de serviciu al statului sau doar un neisprăvit de intersecţie.
Să vedem: într-un singur an, ultimul al regimului comunist, Stolojan a fost director adjunct la Relaţii Valutare, inspector general în Departamentul Venituri de Stat şi consultant în Ministerul de Finanţe.
Traversează ca gâsca prin apă funcţia de ministru adjunct al Finanţelor, timp de un an, de ministru al Finanţelor, un alt an, de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Privatizare, încă un an, de preşedinte al diviziunii Tofan Corporate Finance, pentru un singur an, şi, în fine, de consilier pe probleme economice al preşedintelui, pentru o veşnicie de trei ani.
Răspunsul la întrebarea unde se termină competenţa şi începe neseriozitatea lui Stolojan este tot atât de complicat precum dilema despre sexul îngerilor. Nici activitatea sa politică nu este mai consistentă, întrucât subiectul nostru nu a fost premier decât un singur an (când a naţionalizat valuta din conturile private în cel mai pur stil stalinist, aruncând România înapoi cu cinci ani), preşedinte al PNL, trei ani, candidat la preşedinţie în 2004, doar opt luni, şi apoi, câte un an succesiv, copreşedinte al Alianţei D.A., preşedinte al PLD şi europarlamentar, încât mandatul de premier de patru ani, care i-a făcut la un moment dat cu ochiul, s-a dovedit a fi lung cât infinitul. Stolojan a rezistat în postul de formator de guvern exact cinci zile.
În rest, după cum spuneam, a fost mutat ca nebunul de pe tabla de şah, care nu poate sări peste alte piese, dintr-un post într-altul. Poate nu ştiaţi, dar numele real al nebunului din şah este „elefantul“ sau „episcopul“, iar în ţările răsăritene i se mai spune şi „ofiţerul
Cornel Ivanciuc

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA