Acasă Actualitate DR. VIORICA CHERECHEȘ: "Semnal de alarmă că maramureşenii nu au înţeles gravitatea...

DR. VIORICA CHERECHEȘ: “Semnal de alarmă că maramureşenii nu au înţeles gravitatea bolii COVID-19 şi consecinţele ei”

DISTRIBUIȚI

La 150 de zile de la primul caz de COVID-19 în România, această boală care a bulversat omenirea continuă să facă victime. Întreaga comunitate băimăreană şi maramureşeană trebuie să rămână responsabile pentru sănătatea lor şi a celor din jurul lor. Cele trei reguli esenţiale ale sănătăţii: dezinfectarea continuă a mâinilor, purtarea măştii şi păstrarea distanţei între persoane, rămân proceduri fundamentale care trebuie să ne însoţească mereu.

Dacă la început a fost un val de pacienţi întorşi din Franţa, Italia, Spania, acum trecem printr-un nou val de îmbolnăviri, în urma relaxării măsurilor igienico-sanitare. Bucuria reîntâlnirii cu cei dragi în spaţii deschise, pe terase, la cumpărături sau în vacanţe, i-a determinat pe mulţi români să uite măsurile elementare de prevenire care au adus la apariţia de noi şi noi îmbolnăviri.

Starea de incertitudine şi chiar de panică pe care am trăit-o o bună perioadă de timp, nu s-a încheiat. Maramureşenii trebuie să înţeleagă că numai prin măsuri de prevenire igienico-sanitare stricte acest virus care provoacă infecţii respiratorii severe poate fi stăpânit.

Mulţi oameni consideră izolarea, atât în spital cât şi la domiciliu, o îngrădire a drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Noile reglementări legale oferă posibilitatea ca pacienţii pozitivi la noul coronavirus să rămână izolaţi la domiciliu cu indicaţii terapeutice, o metodologie permisivă care vine în sprijinul celor infectaţi să nu mai fie marginalizaţi, poate chiar stigmatizaţi pentru că au avut parte de o perioadă de suferinţă provocată de COVID-19.
Orice persoană cu care venim în contact trebuie să o considerăm posibil infectată cu coronavirus, de aceea este necesar să fim prudenţi şi cu multă responsabilitate, respectând măsurile de prevenire care trebuie să fie LEGE pentru fiecare dintre noi. Totdeauna trebuie să avem o mască pe care să o folosim în spaţii închise sau aglomerate ca să prevenim răspândirea bolii.

Această perioadă din viaţa noastră a tuturor ne învaţă să fim mai responsabili, să creştem copiii cu deprinderi igienico-sanitare care să devină fireşti, amprentate în conştiinţa fiecăruia. 

Creşterea din ultima săptămână a numărului cazurilor de COVID-19 şi chiar decese înregistrate în Maramureş sunt un semnal de alarmă că populaţia nu a înţeles gravitatea bolii şi consecinţele ei. Orice acţiune trebuie să fie însoţită de mască, spălarea şi dezinfectarea mâinilor şi păstrarea rezonabilă a distanţei dintre noi.

Mass-media trebuie să sprijine şi să încurajeze comunitatea băimăreană şi maramureşeană prin ştiri bine documentate care să aducă informaţii menite să crească încrederea oamenilor în personalul medical şi recomandările specialiştilor.

În această perioadă trebuie să ne reevaluăm priorităţile, să considerăm sănătatea noastră şi a celor din jurul nostru bunul cel mai de preţ . Orice gest trebuie analizat cu maximă responsabilitate în zilele următoare pentru a opri apariţia de noi îmbolnăviri!


Dr. Viorica Cherecheş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Îmi spuneți și mie cu ce ajută purtarea măștii chirurgicale pe timp de caniculă? Pe cutie scrie clar că “Nu protejează de Covid”? Și cei cu probleme cardiace pot respira cu masca pe gură pe caniculă, dar cei cu astm sau persoanele obeze?
    În spațiile închise și chiar și în piața mare trebuie purtate măștile!
    Aici este un dar, dacă masca se udă trebuie schimbată nu? Cine din maramureșeni își permite să plătească 9 lei/zi pentru mască?
    Majoritatea reutilizează masca purtată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline
Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

(VIDEO) SCENE ȘOCANTE ÎN BAIA MARE – Bărbat bătut cu bestialitate de 3 indivizi pe strada Grănicerilor

Un caz absolut șocant a avut loc în urmă cu câteva zile pe strada Grănicerilor din Baia Mare. Un bărbat a fost pur și...

ULTIMA ORĂ: ACCIDENT GRAV ÎN BAIA MARE – Motociclist SPULBERAT de mașină pe bd. Republicii

Un accident rutier grav a avut loc în urmă cu doar câteva momente pe bulevardul Republicii din Baia Mare, la intersecția cu strada Moldovei....

ACCIDENT ÎN MARAMUREȘ – Tânăr motociclist băgat în spital de un șofer neatent

Ieri după-amiază poliţiştii din Bogdan Vodă, au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că pe D.J. 186 C, în dreptul unui imobil din...

INFECTĂRI PE BANDĂ RULANTĂ – Focar de COVID-19 la o primărie din Maramureș

Autoritățile maramureșene au declarat FOCAR de coronavirus la Primăria Valea Chioarului după ce nu mai puțin de 6 angajați au fost testați pozitiv. Angajații...

LIVE PE FACEBOOK – Minerul Maramureș (CS Minaur Baia Mare) VS. ACS Fotbal Comuna Recea, azi de la ora 18:00

Primul dintre cele cele mai importante meciuri de fotbal ale anului în Maramureș are loc astăzi, 5 august, de la ora 18:00, la Stadionul...