AcasăAdministrațieDOUĂ SĂPTĂMÂNI PÂNĂ ÎNCEPE ȘCOALA – 35 de școli din Maramureș nu...

DOUĂ SĂPTĂMÂNI PÂNĂ ÎNCEPE ȘCOALA – 35 de școli din Maramureș nu au autorizație de securitate la incendiu

DISTRIBUIȚI

DOUĂ SĂPTĂMÂNI PÂNĂ ÎNCEPE ȘCOALA   Doar 14 şcoli sunt autorizate de ISU Maramureş, înainte cu doar două săptămâni de începerea noului an şcolar. Alte 35 de şcoli nu au autorizaţia de securitate la inendiu, însă pompierii maramureşeni anunţă că vor începe verificările în cursul acestei luni.

Potrivit anunţului făcut de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, doar 14 şcoli au autorizaţie de securitate la incendiu când mai sunt doar două săptămâni până la începerea anului şcolar. Alte 35 de şcoli nu au deloc această autorizaţie.

Referitor la unităţile de învăţământ, la nivelul judeţului Maramureş, există un număr de 14 unităţi de învăţământ autorizate, care şi-au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu şi un număr de 35 care ar necesita acest act administrativ. Aş menţiona faptul că nu toate unităţile de învăţământ necesită autorizaţia de securitate la incendiu, având în vedere că legislaţia nu se aplică retroactiv”, au arătat reprezentanţii ISU Maramureş în cadrul unei confernţe de presă, scrie Adevărul.ro.

Ei au mai spus că în perioada următoare vor efectua controale şi acţiuni preventive la unităţile de învăţământ, având ca scop înlăturarea unor stări de pericol iminent şi reducerea riscului de manifestare a unor situaţii de urgenţă.

Autorizaţia de securitate la incendiu nu elimină posiblitatea izbucnirii focului Ei au mai arătat că obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu certifică la momentul obţinerii îndeplinirea la nivel de siuranţă prin asigurarea unor condiţii tehnice impuse prin reglementări, însă nu elimină total posibilitatea izbucnirii unui incendiu. Pe de altă parte, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existenţa unor elemente de pericol, au mai arătat reprezentanţii ISU. Termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie 2017.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA