AcasăNews AlertA DOUA ȘANSĂ - Peste 1.000 de maramureșeni înscriși la bac-ul de...

A DOUA ȘANSĂ – Peste 1.000 de maramureșeni înscriși la bac-ul de toamnă

spot_img

DISTRIBUIȚI

A DOUA ȘANSĂ 1.212 de tineri din județul Maramureș susțin începând de astăzi, 16 august, a doua sesiune a bacalaureatului. La examenul maturității din toamnă participă elevi care nu s-au prezentat din diverse motive la prima sesiune, cei respinși precum și liceenii din promoțiile anterioare. Prima probă a examenului a avut loc astăzi și potrivit calendarului rezultatele vor fi afișate în 29 august, liceeni nemulțumiți de note având posibilitatea să depună contestațiile în aceeași zi până la ora 20:00.

Potrivit declarațiilor făcute de Adriana Meșter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, numărul de elevi înscriși la probele din sesiunea a doua a bacalaureatului este următorul:

– evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A – 247 de candidați

– evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B – 6 candidați

– evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C – 251 de candidați, majoritatea dintre ei optând pentru limba engleză (209 candidați)

– evaluarea competenţelor digitale – proba D – 249 de candidați

– Limba şi literatura română – proba scrisă – 632 de candidați

– Limba şi literatura maternă – probă scrisă – 10 candidați

– Proba obligatorie a profilului – probă scrisă – 773 de candidați, majoritatea optând pentru matematică (645 de candidați)

– Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă – 730 de candidați dintre care 400 de înscriși la biologie.

Rezultatele sesiunii a doua a bacalaureatului vor fi afișate în data de 29 august până la ora 16:00, urmând ca eventualele contestații să fie depuse până la ora 20:00. Rezultatele finale ale examenului maturității din toamnă vor fi făcute publice în data de 1 septembrie.

La nivelul județului Maramureș, doi liceeni susțin bacalaureatul în condiții speciale.

„O situație specială o reprezintă o elevă din Borșa care a fost școlarizată la domiciliu și aceasta va susține doar una dintre probele bacalaureatului la domiciliu, la restul probelor fiind admisă în cadrul primei sesiuni. De asemenea, la Sighetu Marmației subiectele au fost redactate cu caratere mărite pentru un elev”, a declarat Adriana Meșter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA